Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

100. soutěžní zápas Davida Pavelky

Náš odchovanec oslavil jubileum vítězným gólem

Sdílet

Lépe to snad ani vyjít nemohlo! Ve svém stém soutěžním zápase za Spartu rozhodl David Pavelka o vítězství na hřišti Plzně, kde Sparta triumfovala po 11 letech.
David Pavelka je naším odchovancem. První ligový zápas odehrál v rudém dresu na jaře 2011. Ještě v sobotu se k tomuto roku vázala poslední výhra Sparty na hřišti Plzně. Právě Pavlas tuto dlouhou sérii utnul, „Těší to hodně. Já jsem tady za celou kariéru vyhrál jednou a dneska podruhé. Vážím si toho. Nevyhrává se tady,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro Sparta TV. Při prvním sparťanském působení se ještě Pavelka výrazněji neprosadil a zmíněnou výhru zaznamenal v barvách Liberce.
Do klubu svého srdce se vrátil na podzim 2020 poté, kdy už měl za sebou úspěchy se Slovanem, čtyři roky v turecké Kasimpase nebo EURO 2016 v barvách národního týmu.
Ve Spartě David dosud odehrál 75 ligových zápasů, osmkrát se zapsal mezi střelce. Góly jsou pro mě vždycky taková třešnička. Není to můj hlavní úkol,“ dodal spokojený střelec po sobotním utkání v Plzni. Šestkrát jednatřicetiletý záložník nastoupil v MOL Cupu a devatenáctkrát v evropských pohárech.
Druhou stovku soutěžních zápasů v rudém dresu může David zahájit už ve středu doma proti Slovácku. Věříme, že u toho nebudete chybět!

Další novinky