Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Boleslav jsme si rozebrali a na Bohemku jsme připraveni

Lars Friis před středečním zápasem MOL Cupu

Sdílet

Spartu ve středu čeká pohárový zápas proti Bohemians a stejného soupeře vyzve také v sobotu v lize. Před utkáním MOL Cupu jsme mluvili s asistentem trenéra Larsem Friisem.
Prohráli jsme první ligové utkání v sezoně. Jak pracujete s týmem? Museli jste hráče povzbudit, nebo byl spíš prostor pro to zvýšit hlas?
Je to něco, na co nejsme zvyklí. V lize jsme v posledních 30 zápasech prohráli dvakrát. Samozřejmě nejsme spokojeni, tohle nebyl náš standardní výkon. Můžeme prohrát, když máme smůlu, ale tentokrát to nebyl ten případ. Nepodali jsme dostatečně dobrý výkon a zasloužili jsme si v Boleslavi prohrát. Není co skrývat a bylo jen potřeba vyložit karty na stůl. Měli jsme o tom zápase velmi dobrou debatu a teď jdeme dál, protože porážky jsou součástí fotbalu a je jasné, že prostě někdy prohrajeme znovu. Ale jde o to, že se pak musíme zvednout a jakým způsobem to uděláme.
Dá se ten zápas brát také pozitivně jako dobrý studijní materiál do dalších utkání?
Samozřejmě nikdy není příjemné prohrát, ale není špatné se občas potkat s realitou a vidět, že tomu musíme dát víc. Musíme ze sebe každý vymačkat maximum. V každém směru. My v realizačním týmu, hráči, všichni kolem. Všechno zlé je pro něco dobré. Takže máme za sebou tenhle střet s realitou a říkáme, pojďme, musíme se znovu dostat do vrcholné formy.
Ve středu nás čeká pohár proti Bohemce a stejného soupeře vyzveme také v sobotu v lize. Berete to v tomhle naplněném programu jako výhodu, že se připravujete na stejný tým?
Nevím, to se teprve ukáže. Jak jsem řekl už dříve, většinou se díváme sami na sebe. Máme hodně zápasů před sebou, ale také za sebou. Díváme se hlavně sami na sebe a bereme jeden zápas po druhém. Jinak se nemůžete správně soustředit. Takže právě teď se připravujeme na zítřejší zápas proti Bohemians a víme, že v sobotu bude další zápas. Jestli je to výhoda, nebo nevýhoda? Nevím. Nemyslím na to, ale samozřejmě je to vtipná náhoda, že to takhle vyšlo. Hlavní je, že jsme připraveni.
Liší se nějak příprava na zápasy s ohledem na odlišné soutěže a na fakt, že první utkání je venku a druhé doma?
Neliší. Víme, že zítra potřebujeme rozhodnout. Musíme vyhrát, tak to je, protože pohár je pro nás velmi důležitý. Takže chceme ten zítřejší zápas vyhrát. Myslím, že jsme připravili dobrý plán a budeme se snažit ho dodržet na hřišti.
Jaký soupeř podle tebe Bohemians jsou?
Určitě je to silný tým, dokáží hrát hodně fyzický a náročný fotbal, jsou silní v soubojích. Viděli jsme to naposledy při našem utkání, také v tom jejich minulém zápase proti Slavii. Když jdou do soubojů, bolí to. Dokáží hrát velmi dobrý fotbal. Je to všestranný tým, který umí hrát přímo. Myslím, že v tom jsou opravdu dobří. Dovedou rychle přistupovat k hráčům soupeře a mají dobré druhé balony. Víme, že hodně šancí a hodně gólů mají po standardkách a centrech. To rozhodně není náhoda.

Další novinky