Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
InformaceMuži A

Doma můžeme porazit kohokoliv

Krejčí a Kairinen před osmifinále Evropské ligy

Sdílet

Ladislav Krejčí a Kaan Kairinen odpovídali na dotazy novinářů před čtvrtečním domácím utkáním proti anglickému Liverpoolu. Na tiskové konferenci hovořili o velikosti souboje s věhlasným soupeřem, osobních očekáváních nebo progresu týmu během náročného programu.

TISKOVKA | Kairinen a Krejčí před Liverpoolem

O únavě z náročného programu a včerejším volnu
Kaan Kairinen
: Samozřejmě je vždycky dobré si trochu odpočinout. Volno nám v tomto náročném období přišlo vhod. Tým je teď odpočatý a připravený nejen na Liverpool, ale i další zápasy v nabitém programu.
Ladislav Krejčí: Souhlasím.
O vlivu úvodního zápasu do odvety
LK37
: Jsme si vědomi toho, že se v domácích zápasech cítíme o něco líp. Dokazujeme, že si tady můžeme poradit téměř s kýmkoliv. Výsledek prvního utkání určitě odvetu výrazně ovlivní.
Kaan: Tentokrát souhlasím zase já.
O progresu týmu
Kaan: Už teď vidím, že za ten rok, co ve Spartě jsem, jsme udělali obrovský progres. Naši hráči dělají velké kroky dopředu a teď nás čeká doposud asi největší zkouška. Těším se na to, až poměříme síly s jedním z aktuálně nejlepších evropských týmů.
O zájmu o dvojzápas s Liverpoolem
LK37
: Já to hodně vnímám. Nejprve to byly lístky na derby, teď Liverpool… To je na tom taková jediná nepříjemná věc, že to všechno musíme teď řešit. Je ale pěkné, že naši blízcí si budou moct užít tyto zápasy společně s námi. Takovým zápasem jsme odměněni jak my, tak naši fanoušci.
O sbírání dresů protihráčů
Kaan
: Pár dresů už jsem u Ládi viděl, takže asi půjdou za kapitánem.
LK37
: Já si dresy vyvěšuju v kabině, tak asi proto si jich Kaan všimnul. Pravděpodobně k nějakým výměnám dojde, ale to budeme řešit až po zápase.
O největším utkání v kariéře a vztahu k Liverpoolu
LK37: Určitě je to tým největší kvality, se kterým jsem se v kariéře zatím setkal. Dobře se na ně kouká, ale nejde o tým, kterému bych od mala fandil.
Kaan: Nikdy jsem nebyl fanouškem Liverpoolu, ale, podobně jako u Ládi, půjde o jeden z mých největších zápasů v kariéře. Moc se měření sil s jedním z nejlepších týmů Evropy těším. Bude pro mě úžasná zkouška.
O zlepšení týmu během náročného programu
LK37: Už jsme prokázali, že se pod stávajícím realizačním týmem stále se posouváme. Asi budu mluvit za všechny, když řeknu, že během náročného programu jsme možná trochu unavenější, ale zase se v zápasech cítíme lépe. Hrajeme často, takže se jednotlivé herní situace čím dál tím častěji opakují a my jsme na ně proto lépe připraveni. Vyhovuje mi to více než kdybychom měli mezi zápasy mít například týdenní pauzu.
O osobních očekáváních před zápasem
Kaan: Myslím, že to bude trochu odlišné utkání, než na co jsme zvyklí. Jak už jsem říkal, mají vážně velkou kvalitu – týmovou, ale i individuální. Cítím, že já sám jsem dobře připraven. Těším se.
O přípravě na nejasnou sestavu Liverpoolu
Kaan: Moc na tom nezáleží. Připravujeme se vždy stejně. Víme, že mají obrovskou kvalitu na všech postech včetně lavičky. Nic se pro nás nemění.
LK37
: Ukazovali jsme si více možností, které mohou během zápasu nastat. Připravovali jsme se na různé scénáře včetně jejich individualit, jež se mohou na hřišti objevit. Snažíme se být co nejlépe připraveni.
O konfrontaci s Mohamedem Salahem
LK37: Pokud by se to podařilo, byl bych moc rád. V každém zápase Evropské ligy, konkrétně třeba v těch s Galatasarayem, se můžeme porovnávat s těmi nejlepšími hráči. Další takové srovnání z pohledu týmu, ale i z individuálního hlediska, si chceme vyzkoušet.
O zájmu vstupenek od fanoušků z Finska
Kaan: Dostal jsem pouze čtyři vstupenky, ale mnoho mých přátel a známých bude tento zápas sledovat u televizních obrazovek. Jde nejen o fanoušky Sparty, ale i ty, kteří podporují Liverpool.
O posledním zápase s Liverpoolem v roce 2011
LK37: Upřímně si z toho duelu nevybavím vůbec nic, tenkrát jsem ještě nebyl sparťanem. Nadcházející zápas s Liverpoolem si určitě užiju mnohem víc.

Další novinky