Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11

Legia Cup ve Varšavě U11

V mezinárodní konkurenci naše U11 uspěla

Sdílet

Starší přípravka, kategorie U11, odehrála pro nás již tradiční mezinárodní turnaj ve Varšavě, kde se přímo na stadionu Legie v nafukovací hale sešly týmy z Anglie, Itálie, USA, Belgie, Ukrajiny, Polska, Rakouska a jediným zástupem z Česka byla Sparta.
Kluci rozehráli turnaj vítězstvím 2:0 nad Manchesterem United a celkově v sobotu získali 18 bodů z 21 možných, když jediným přemožitelem byl Juventus Turín, 0:1. Druhý den naši kluci podlehli vítězi turnaje Anderlechtu Brusel, týmu Europe, za který chytal náš brankář David Schütz, a v posledním utkání nešťastně podlehli i akademii RB Salzburg. Dvakrát jsme naopak porazili domácí Legii Warszawu. O konečném 4. místě musel při shodě celkového počtu bodů s Juventusem nakonec rozhodovat vzájemný zápas a naši kluci tak odjížděli právě na úkor vyhlášené italské akademie s bramborovou medailí. 
Lewis Azaka svými výkony upoutal všechny přítomné trenéry a byl vyhlášen hráčem Dream Teamu turnaje, kde se sešel společně s 5 dalšími nejlepšími hráči turnaje a jedním brankářem. 
Zápasy:
Manchester United 2:0 (Azaka, Kos)
Juventus Turín 0:1
Norwegian Soccer Academy 2:0 (Čech, Kubíček)
Vistula New York 5:0 (2x Federle, Budnyk, Forejt, Azaka)
Hertha Berlín 3:1 (Klečar, Kos, Forejt)
Talent Warszawa 2:0 (Federle, Azaka)
Pogón Lwów 4:1 (Budnyk, Kos, Azaka, Federle)
Legia Warzawa II. 3:2 (2x Azaka, Kos)
Team Europa 1:4 (Forejt)
Anderlecht Brusel 0:4
Legia Warszawa I. 1:0 (Kubíček)
RB Salzburg 1:2 (Forejt)
AC Sparta Praha: Jakub Mašát, Šimon Dresler, Ondřej Čech, Matěj Federle, Jan Kubíček, Lukáš Forejt, Jan Kos, Albert Klečar, Stanislav Budnyk, Lewis Azaka. 
Za Team Europe odchytal celý turnaj náš brankář David Schütz. 
Komentář hlavního trenéra Aleše Vytlačila:  "Zúčastnili jsme se prestižního turnaje, ve kterém jsme narazili na vyhlášené mládežnické akademie z celé Evropy. Turnaj se navíc hraje v nafukovací hale s umělou trávou, systémem 6+1, v moderním prostředí zázemí prvního týmu Legia Warszawa. 
Po celou dobu turnaje se naši kluci prezentovali odvážnou hrou plnou krásných individuálních dovedností i týmových součinností a já měl upřímnou radost, jak jsme herně i výsledkově konkurenceschopní. Po celou dobu turnaje jsme si udrželi obrovskou vnitřní touhu uspět a z hráčů byl cítit velký hlad po vítězství, který přenesli i na hřiště. Až do posledního kola jsme otevřeně hráli o celkové druhé místo na turnaji. Předvedené výkony i celkové umístění jsou velkou odměnou pro všechny naše hráče, kteří za prezentaci Sparty na tomto turnaji zaslouží velkou pochvalu. Mimořádným úspěchem je také individuální ocenění našeho hráče v Dream Teamu turnaje. Lewis tak zaslouženě doplnil bratry Penxovi, Nicolase Piraliče, Patricka Slaninu a další hráče Sparty, kteří toto ocenění získali na předchozích ročnících Legia Cupu."
1 / 28

Další novinky