Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Lucie Martínková končí kariéru

Ve Spartě působila od roku 2001

Sdílet

Lucie Martínková se ve svých 37 letech rozhodla ukončit svou hráčskou kariéru. Vítězku ankety Fotbalistka roku z let 2012, 2013, 2014 čekají dva poslední zápasy kariéry.
Se svou sestrou Irenou přišla do Sparty už v roce 2001. Mimo sezonu 2013/2014 oblékala sparťanský dres nepřetržitě až do letošní sezony. Se Spartou vyhrála českou nejvyšší třináckrát a domácí pohár zvedla nad hlavu desetkrát.
V evropských pohárech zažila nejúspěšnější sezonu Sparty, když v sezoně 2005/2006 dokráčela do čtvrtfinále. Sparťané také mohou pamatovat na její poslední gól na Letné. V minulé sezoně zde totiž trefila do sítě AS Řím v rámci kvalifikace do Ligy mistryň.
Výborné výkony z klubové scény pravidelně Lucka potvrzovala i v reprezentaci. V dresu českého národního týmu si zahrála 125krát a nastřílela 26 branek.
V právě probíhající sezoně se její role v klubu měnila. Sezonu začínala jako asistentka trenéra a na část podzimu se přesunula i do pozice dočasné hlavní trenérky. S příchodem trenéra Pavola Gregory plnila dvojí roli hráčky a asistentky. Na jaře nastoupila poprvé od svého zranění 31. března v zápase proti Slovácku. Svou hráčskou kariéru zakončí duely se Slavií a Libercem.
 
Tím ovšem působení Lucky ve Spartě nekončí. V další sezoně se bude naplno věnovat roli asistentky trenéra.
Díky, Lucko!

Další novinky