Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Rád týmu pomáhám

Peter Vindahl se stal hlavním hrdinou 311. derby

Sdílet

V prvním poločase příliš práce neměl, ale o to víc se předvedl v samotném závěru. Peter Vindahl se stal díky několika skvělým zákrokům hlavním hrdinou utkání se Slavií a výrazně tak přispěl k zisku cenného bodu po bezbrankové remíze. Po skončení zápasu odpovídal na dotazy novinářů na tiskové konferenci.
Cítíš se po takových zákrocích jako hrdina utkání?
Necítím, mám v popisu práce, abych chytal. Mé pocity po utkání jsou navíc trochu zvláštní, jelikož jsme nevyhráli, což je vždy naším cílem. Tento bod je sice důležitý, ale pořád to není vítězství. Vždy jsem každopádně rád, když můžu týmu pomoct.
Jak důležité bylo udržet nerozhodný stav po červené kartě?
S červenými kartami máme problémy celou sezonu. Od té chvíle jsme se zaměřili především na defenzivu, ale myslím, že jsme je do mnoha šancích nepustili. Nakonec je to pro nás určitě důležitý bod.
Který z tvých zákroků byl pro tebe nejtěžší?
Musím se trochu zamyslet… Asi bych vyzdvihl ten proti hlavičce Tijaniho. Nešlo o složitý zákrok sám o sobě, ale důležité bylo se správně rozhodnout, zda vyběhnout nebo zůstat stát na místě. Jednalo se o dobrý centr, takže byla tato situace těžká na vyhodnocení.
Cítíš, že jsme po zisku bodu zase o krok blíž titulu?
Stále si držíme čtyřbodový náskok, přičemž zbývá o jedno utkání méně. Rozhodnuto může být už po úterním zápase s Baníkem, ale víme, že ještě zbývají tři zápasy do konce. Určitě jsme v dobré situaci, ale nečeká nás nic lehkého. Musíme se soustředit a ideálně vyhrát hned následující dvě utkání, abychom to měli jisté.

Další novinky