Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-9

Strahov otevřel své brány pro veřejnost

V tréninkovém centru se konal Den trenérů

Sdílet

Zájemci mohli nahlédnout do nitra tréninkového centra AC Sparta Praha a poznat blíže práci sparťanských trenérů U7-U9 v rámci akce Den trenérů. Pro velký zájem jsme zorganizovali hned dva termíny, a to 15. a 22. dubna, kterých se dohromady zúčastnilo téměř 100 lidí.
Den trenérů nabídl ukázku trenérské práce našich nejmenších kategorií na Strahově. Harmonogram akce tvořila prezentace o práci mládežnických trenérů ACS, ukázkové tréninky týmů U7-U9, během kterých mohli účastníci přímo komunikovat s trenéry a závěrem diskuse s manažerem Fun fáze Jaroslavem Vavříčkem a hlavním koordinátorem U6-U7 Janem Lanhausem.
1 / 45
Zájemci si domů odnesli spoustu informací a podnětů do další trenérské práce, což velmi potěšilo i účastníka Lukáše: „Šlo o super akci, která byla velmi přínosná. Velmi se mi líbí filozofie klubu a také mě hodně oslovily ukázkové tréninky. Ze Strahova si odnáším velmi zajímavé poznatky. V trenérství se pohybuji zatím krátce a svou práci bych rád rozvíjel. Pokud se mi nějakým způsobem podaří přenést do našich tréninků to, co jsem se tady naučil, tak si myslím, že to bude zajímavé a přínosné pro všechny.“
Na závěr se ohlédl za dvěma realizovanými termíny manažer Fun fáze Jaroslav Vavříček: „V první řadě bych chtěl poznamenat, že nás velmi překvapil a zároveň potěšil zájem takového množství nejen trenérů, ale i zástupců z řad rodičů malých fotbalistů. Za to moc děkujeme.
Cílem této akce bylo v první řadě ukázat, jak a proč pracujeme s těmi nejmenšími dětmi, a to nejen formou teorie, ale především praktických ukázek. Chtěli jsme se maximálně otevřít veřejnosti a nabídnout jakousi alternativu odbornějšího pohledu na výchovu malých dětí ve fotbalovém prostředí. To si myslím, že se povedlo a pokud si každý z účastníků odnesl alespoň jeden podnět do své trenérské praxe, pak jsme náš úkol splnili. Závěrem bych rád poděkoval našim trenérům, dětem a rodičům, kteří se s námi podíleli na této akci.“

Další novinky