Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
InformaceMuži A

Taková je naše mentalita

Brian Priske po postupu do semifinále MOL Cupu

Sdílet

Brian Priske zažil jako trenér Sparty svou první výhru na hřišti našeho úhlavního rivala. Jak na tiskové konferenci hodnotil čtvrtfinálový obrat?
O pokynech pro tým při dvougólovém manku
Šlo o taktické změny. Láďovi Krejčímu jsem v tu chvíli říkal, že se přesune do středu zálohy. Došlo pak k pár taktickým úpravám.
O svém prvním vítězství v Edenu
Jsem na kluky opravdu hrdý. Dnešní derby jsem si užil, na hřišti byly dva týmy, které chtěly hrát fotbal a snažily se druhému mužstvu ztížit situaci. I ve chvíli, kdy jsme prohrávali 0:2, hráči zůstali klidní, soustředění a dali najevo, že drží pospolu. Svědčí to o naší silné mentalitě. Tato výhra situaci ještě vylepšuje. Ukázali jsme, že se teď nacházíme v dobrém rozpoložení – fyzicky, takticky i psychicky.
O vlivu vítězství na nedělní zápas
Popravdě vůbec nevím, co se v neděli stane. Rád bych to věděl, abych mohl kluky lépe připravit. Pravděpodobně uvidíme na obou stranách jiné hráče, ale pojedeme znovu od začátku. Jsme jeden tým, i hráči, kteří nebyli v nominaci, dnes přijeli sem do Edenu podpořit kluky na hřišti. Taková už je naše mentalita. Čeká nás ligový zápas doma před našimi fanoušky a doufám, že opět půjde o dobré utkání. Bude to znovu 50/50, na dnešním výsledku podle mě tolik ani nezáleží. Uděláme ale všechno pro to, abychom opět vyhráli.
O výkonu Victora Olatunjiho
Hrál velmi dobře, možná až skvěle. Nejen, že vstřelil důležité góly, ale zároveň výborně pracoval, obráncům Slavie dělal velké problémy. Jsem za něj moc rád. V posledních měsísích udělal velký pokrok, po svém příchodu si potřeboval v našem prostředí zvyknout. Victor je dobrý kluk a pro nás určitě i užitečný hráč.
O fyzické kondici týmu
Prodloužení a náročné duely s Galatasarayem samozřejmě mohou mít nějaký vliv na nedělní zápas. Jsem však moc rád za současný fyzický stav našich hráčů. Už od prvního jarního duelu v Karviné hráče hodně rotujeme, takže vím, co všechno můžou zvládnout. Kluci jsou teď trochu unavení, a dost možná ještě zítra a v pátek budou, ale na neděli budou stoprocentně připraveni. Těšíme se na to.
O rozšíření kádru a zvýšení úrovně hry po střídání
V tuto chvíli máme širší kádr než dříve, bezpochyby. Jsem s ním určitě spokojený, obecně i s tím, s jakými hráči tu můžu pracovat. Věděli jsme, že pokud budeme chtít být kompetitivní ve všech třech soutěžích, budeme muset přivést kvalitu. Potřebovali jsme ji. Navíc se někteří hráči od minulé sezony výrazně zlepšili. V tom nám pomáhá i náš medical tým, který udržuje hráče zdravé a k dispozici na většinu utkání. V tuto chvíli nám z důvodu zranění chybí pouze David Pavelka a kvůli drobnému problému Jakub Pešek.

Další novinky