Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Trenér a hráč měsíce

Dubnová ocenění putují za zástupci áčka i rezervy

Sdílet

Sparťané ovládli dubnovou anketu Trenéra a hráče měsíce. V rámci FORTUNA:LIGY putovala obě ocenění za Veljkem Birmančevićem a Brianem Priskem. Nejlepším hráčem druhé nejvyšší soutěže se pak v dubnu stal střelec rezervy Radek Šiler. Zástupci Sparty tak získali hned tři ze čtyř udělovaných cen.
Veljko Birmančević patřil nejen v rámci dubnových zápasů k našim největším tahounům. Ve čtyřech ligových zápasech stihl nasázet pět branek a přidal jednu další asistenci, čímž se vzdálil svým konkurentům na čele tabulky ligové produktivity. S celkovou bilancí 14 gólů a 10 asistencí má před druhým v pořadí čtyřbodový náskok. Pro srbského křídelníka se jedná o vůbec první zisk ocenění pro nejlepšího hráče měsíce od svého příchodu. Birma se zároveň stal prvním sparťanem, jenž tuto anketu během právě probíhající sezony ovládl.
Naopak Brian Priske si došel již pro svou třetí cenu v tomto ročníku. V anketě Trenéra měsíce triumfoval v únoru a také v září minulého roku. Dubnové prvenství si poté zajistil především díky zisku 10 z 12 možných bodů a obecně dobré formě celého týmu v závěru základní části ročníku, která nám pomohla zajistit první pozici v tabulce před nadstavbou. Společně se třemi vítězstvími z minulé sezony získal dánský trenér během svého působení v české nejvyšší soutěžidohromady už šest podobných ocenění.
Sparťané ale nebodovali jen na nejvyšší scéně. Nejlepším hráčem druhé nejvyšší soutěže za měsíc duben se stal Radek Šiler. Devatenáctiletý útočník, který do B-týmu zamířil v zimě z třetiligové Admiry, nastřílel ve čtyřech dubnových zápasech čtyři góly a výrazně přispěl k dobrým výsledkům rezervy. S celkovým počtem sedmi vstřelených gólů mu aktuálně patří osmé místo mezi nejlepšími střelci celé soutěže. Na tento zápis mu přitom stačilo pouze 656 odehraných minut v osmi zápasech.

Další novinky