Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-9

Bronz na mistrovství republiky mladších přípravek

Klobouk dolů před celou sestavou

Sdílet

ACS - TJ AVIA Čakovice 4:20 (4:8)
Branky ACS: Dvořáková 2, Kamitzová, Krafnettrová 
Ve čtvrtek 19. května mladší přírpavka předehrálava svůj zápas s Čakovicemi. Sparťanky skvěle vstoupily do utkání a rychle se ujaly vedení. Tempo bylo bohužel příliš vysoké a postupně iniciativu přebírali chlapci Čakovic, kterým se ještě do poločasu podařilo utkání otočit ve svůj prospěch. Druhý poločas unavenější děvčata již nestačila dotáhnout manko, ale bojovala až do konce.
Mistrovství republiky mladších přípravek - Satalice 
V neděli se odehrálo mistrovství republiky mladších přípravek dívek, v tréninkovém centru Sparty v pražských Satalicích. Sparťanky se postupně utkaly s týmy FC Hradec Králové, TJ Sokol Třebeš, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, FK Pardubice a FK Dukla Praha. Týmy se v turnaji na třech hřištích utkaly systémem každý s každým a zápas trval 15 minut, které odřídilo trio sudích. 
ACS - FC Hradec Králové 11:0 
Branky ACS: Dvořáková 7, Mikulovská 3, Kovářová 
Úvodní utkání proti Hradci Králové zvládly sparťanky s přehledem a proti mladšímu soupeři neponechaly nic náhodě a vystříleli si úvodní vítězství.
ACS - TJ Sokol Třebeš 5:1 
Branky ACS: Dvořáková 2, Kamitzová, Mikulovská, Pavlovičová 
Proti dalšímu hradeckému týmu z Třebeše se dostala Sparta do vedení, ale záhy došlo k vyrovnání skóre. Pak už střílely přesně jen sparťanky a došly si tak pro druhé vítězství v turnaji.  
ACS - FC Slovan Liberec 3:1 
Branky ACS: Dvořáková, Krafnettrová, Mikulovská 
Utkání se Slovanem byla již na podzim vyrovnaná. Sparťanky se dostaly do vedení 2:0 a kontrolovaly vývoj zápasu. Po chybě v rozehrávce se dostal Slovan na rozdíl jediné branky, ale Mikulovská vystřelila třetí brankou (se štěstím) výhru. 
ACS - SK Slavia Praha 0:9 
Těžké utkání proti rivalovi bylo náročné jako vždy, i tentokrát bez úspěchu pro sparťanky. 
ACS - FK Pardubice 1:11 
Branka ACS: Dvořáková 
Utkání proti Pardubicím, bylo podobné jako předešlá utkání a sparťanky na pardubická děvčata těžko hledají recept. Soupeřky jsou důrazné a silné v osobních soubojích, což domácímu dělalo velké problémy. 
ACS - FK Dukla Praha 5:2 
Branky ACS: Dvořáková 5 
V posledním utkání si Sparta spravila náladu po dvou nezdarech a po pěti zásazích Dvořákové si poradila s Duklou. Vítězstvím nad Duklou děvčata vybojovala 3. místo v turnaji! 
KONEČNÉ POŘADÍ: 
  1. SK Slavia Praha
  2. FK Pardubice
  3. AC Sparta Praha
  4. FC Slovan Liberec
  5. FK Dukla Praha
  6. TJ Sokol Třebeš
  7. FC Hradec Králové
Individuální cena - nejlepší brankářka turnaje: Klára Drtinová (ACS)  
Komentář trenéra Petra Kamitze: "Chtěl bych moc poděkovat děvčatům za předvedené výkony. Na první dva týmy jsme bohužel nestačily především fyzicky, zbytek zápasů byl v režii našich hráček a výkony v těchto utkáních můžu hodnotit velmi vysoko. Turnaj se střelecky povedl Nikol Dvořákové, která zaznamenala krásných 16 branek. Svou cenu si odnesla Klárka Drtinová, ačkoli věkem ještě předpřípravková hráčka, fungovala skvěle v brance a po zásluze si odnesla cenu pro nejlepší gólmanku. Ale bez ostatních by tyto hráčky samozřejmě nevynikly, takže celá sestava za mě klobouk dolů, bylo to super! 
Velké díky i všem lidem: paní Haniakové, trenérským kolegům a rodičům našich sparťanek, kteří se podíleli na bezproblémovém chodu turnaje!"
Sestava: Kamitzová, Krafnettrová, Dvořáková, Mikulovská, Drtinová, Kovářová, Pavlovičová, Kociánová

Další novinky