Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Česká liga žáků

Výjezd do Plzně starší žáci zvládli

Sdílet

V posledním kole naše kategorie U14 a U15 vyjely do Plzně. Obě kategorie svá utkání zvládly a domů vezou cenná vítězství. Klukům ale mistrovská soutěž nekončí, protože je čeká dohrávka s Jabloncem a Bohemians Praha.
FC Viktoria Plzeň U15 – AC Sparta Praha U15  2:3 (0:1)
Branky: 30. Penxa, 51. Mikuš, 76. Nechvátal.
Celý zápas byl spíše bojovný než fotbalový. Na obou týmech byla znát delší zápasová pauza. Do vedení jsme šli po krásném pasu za obranu, kdy Penxa obešel brankáře a skóroval do prázdné branky. Domácí měli několik možností na vyrovnání, ty jim ovšem sebral Kolínek.
Na 2:0 jsme zvýšili díky Mikušovi, který si našel centrovaný míč. Hráči Plzně se nevzdávali a podnikali nebezpečné akce. Snížit se jim podařilo po tečovaném trestném kopu a vyrovnání přišlo záhy, kdy využili nezajištění v obranné řadě a tváří v tvář Kolínkovi se domácí útočník nemýlil. Nám se přeci jen podařilo vstřelit vítězný gól. Odražený míč si nejlépe našel Nechvátal a rozhodl.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: „Fotbalově to nebylo vůbec ono. Prakticky celý zápas jsme se trápili s kombinací, součinnosti nám moc nevycházely a byl to hlavně boj než radost ze hry. I tak chci všem hráčům poděkovat, jak se na hřišti rvali a chtěli uspět. Kluci se odevzdali pro tým a udělali na hřišti každý maximum.  Nehráli jsme skoro měsíc zápas. Řada z hráčů hrála na jiném postu a kondice dost rychle ubývala. Soupeř si zasloužil bod a bylo pro něj asi kruté nakonec prohrát, ale i takový fotbal je.“
AC Sparta: Kolínek, Hrodek, Uhrin, Mikuš, Duška, Penxa, Vodolán, Kotíšek M. (Chrastina), Štýbr, Topič (Doloh), Nechvátal.
FC Viktoria Plzeň U14 – AC Sparta Praha U14 1:2 (1:1) 
Branky: 12. Fejfar, 61. Dýcka 
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: „Domácí tým nás zaskočil aktivním nástupem a vůbec jsme v obraně nestíhali. Vysvobodil nás až skvěle sehraný brejk a vedoucí gól. Herně jsme se zvedli a až do vyrovnávací branky působili lépe. Srovnání skóre však opět nakoplo soupeře, my se převážně bránili a za poločasovou remízu můžeme být rádi. Po přestávce se náš výkon zvedl a dokázali jsme jej udržet po většinu času. V určitých pasážích jsme působili lepším dojmem a především byli více v zakončení a nebezpečných průnicích. Jde o jedno z těch šťastnějších vítězství, ale k síle Plzně velmi cenné.“    
AC Sparta: Mašát – Tomáš (41. Štěpánek), Spizzirri, Jeřábek, Pospíšil, Krejčí (41. Dýcka), Sochůrek, Fejfar, Kubíček (41. Hroník), Jandovský, Amler.

Další novinky