Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
InformaceMuži A

Chceme zvednout pohár nad hlavu

Brian Priske po výhře v Opavě

Sdílet

Druhé finále ze dvou možných. Taková je dosavadní bilance v MOL Cupu pro trenéra Briana Priskeho, který po výhře v Opavě odpovídal novinářům na tiskové konferenci.

PRISKE | Chceme zvednout pohár nad hlavu

O průběhu utkání
Odehráli jsme další těžký zápas, ale tak už to v poháru bývá, především ve venkovních zápasech. K Opavě máme velký respekt za to, jak daleko v tomto pohárovém ročníku došli a jakou atmosféru dnes dokázali jejich fanoušci vytvořit. Co se týče samotného zápasu, věděli jsme, že budeme hodně držet míč a hrát proti zataženému soupeři. Takový průběh je vždy složitý, navíc ve chvíli, kdy se vám podobně jako dnes nepodaří dát rychlý gól. Dvě branky jsme ale nakonec vstřelili a zaslouženě vyhráli.
O nasazení Vojtěcha Vorla do finále
Určitě je pro finálový zápas jednou z možností.
O druhé finálové účasti v řadě
Je to samozřejmě dobrý pocit, ale jsem především hrdý na celý klub, který to v tuto chvíli dotáhl do finále už potřetí v řadě. Dokazuje to, že mentalita celého klubu i kabiny je skvělá, jelikož to není nic jednoduchého. Je to výsledkem práce hráčů i realizačního týmu. Určitě ale víte, jak předchozí finále dopadla. Uděláme vše proto, abychom to nadcházející zvládli. Budeme chtít do finálového zápasu posbírat co nejvíce bodů a naladit se tak, abychom po samotném zápase zvedli nad hlavu pohár.
O aklimatizaci Tuciho a Solbakkena
Myslím, že oba zapadli do týmu velmi rychle. To svědčí nejen o jejich přístupu, ale i o prostředí v kabině. Chtějí se učit, zapojují se a přivykli si na náš každodenní pracovní režim. Zároveň si v kabině našli parťáky, se kterými se cítí dobře. Myslím, že je to vidět na jejich výkonech. Oba skvěle sedí do našeho týmu, jsou správně nastaveni a přijati celou kabinou. Teď je jen na nich, aby se od toho odrazili a ještě se zlepšili. Jsem s oběma spokojen.
O možnosti zařazení Michala Ševčíka do základní sestavy
Přemýšleli jsme nad ním. Ševa i Adam Karabec si o větší minutáž v poslední době říkají. Karu jsme nakonec kvůli drobnému zranění raději nechali v Praze. Co se týče Michala, ukazuje se jak v B-týmu, tak v reprezentačním výběru do 21 let, kde zapsal moc hezké asistence. Určitě oba o sestavu bojují a tlačí na další hráče v týmu. Bohužel na hřiště nemůžeme poslat více než jedenáct hráčů najednou.
O rozdílu v přípravě na zápasy s Opavou a Liverpoolem
Na tuto otázku je těžké odpovědět, protože se tyto zápasy těžko srovnávají, ale vím, na co narážíte. V tomto případě byla příprava týmu poměrně jednoduchá. Hráli jsme o finále, takže jsme zkrátka museli být připraveni. Motivace byla zřejmá. Nikdy nevíte, kdy přijde další šance, takže když už se dostanete takhle daleko, musíte ji využít. Na hráčích jsem viděl, že jsou hladoví. Právě proto s nimi tak rád pracuji a snažím se je co nejlépe připravit. Pokud bych se ale měl zaměřit na tyto zápasy konkrétně, řekl bych, že proti Liverpoolu to bylo více o taktice, v Opavě jsme se pak zaměřovali spíš na náš standardní herní plán a snažili se zůstat trpěliví.

Další novinky