Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-9

Devítka vítězem Bohemia Soccer Cupu

Turnajem jsme prošli bez prohry

Sdílet

Kategorie U9 se ve středu 28. září představila na Bohemia Soccer Cupu, kde startovala s týmy kategorie U10. Mezi o rok staršími soupeři jsme se neztratili a na turnaji jsme obsadili 1. místo.
Na 8. ročníku akce se v této kategorii zúčastnilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou skupin.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – SK Zbraslav 4:1
Góly ACS: Arient (2), Lipper, vlastní.
AC Sparta Praha – AFK Loděnice 8:3
Góly ACS: Češka (3), Arient (2), Juráš, Čanecký, Chládek.
AC Sparta Praha – FK Dobříč/SK Nučice 4:3
Góly ACS: Švingr (2), Čanecký, Chládek.
Ze skupiny jsme postoupili bez ztráty bodu a v semifinále nás čekal Zeleneč.
Semifinále:
AC Sparta Praha – SK Zeleneč – Indiáni 5:4 p.k.
Góly ACS: Arient, Lerch, Čanecký, Češka.
Penalty: Čanecký, Češka – Švingr chytil 2 pokutové kopy.
Finále:
AC Sparta Praha – AFK Loděnice 2:1 p.k.
Gól ACS: Matějka.
Penalty: Češka – Švingr chytil všetky tri pokusy.
Ve vyřazovačce musely oba naše souboje rozhodnout pokutové kopy. V obou případech jsme to však zvládli a těšili se tak z celkového triumfu. Velkou zásluhu na tom měl brankář Švingr, který chytil dohromady až pět penalt.
Nominace Sparty na Bohemia Soccer Cupu: Arient, Čanecký, Češka, Chládek, Juráš, Lerch, Lipper, Matějka, Švingr.
Kromě týmového úspěchu jsme získali i individuální trofej, konkrétně Sebastian Arient byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje s pěti vstřelenými góly.
Trenér Jaroslav Vavříček hodnotí turnaj: „Ve středu jsme se zúčastnili turnaje Bohemia Soccer Cup, který byl pořádán v našem areálu. Čekalo nás 100 minut hry proti o rok starším soupeřům z menších klubů z Prahy a blízkého okolí.
Na těžkém bahnitém terénu jsme se neustále snažili o obcházení soupeřů, přihrávky na volné spoluhráče a držení míče, zatímco někteří soupeři pouze nakopávali míče na naši polovinu. Na druhou stranu si kluci mohli vyzkoušet zase jiný způsob bránění. Naši skupinu jsme zaslouženě vyhráli bez ztráty bodu a postoupili do semifinále proti Zelenči – týmu, jehož někteří hráči byli i o dvě hlavy vyšší než naši kluci. S tímto handicapem jsme se popasovali velmi dobře a fotbalovostí soupeře přehrávali. Vedli jsme už dokonce 4:1, pak se ale soupeři doslova se závěrečným hvizdem podařilo vyrovnat a při penaltách nás podržel brankář Švingr, který dvě z nich chytil. My jsme dvě proměnili a postoupili do finále.
Tam nás čekal soupeř ze skupiny – Loděnice. Ten se téměř zabarikádoval na vlastní polovině a my jsme se snažili dobývat jeho branku. Po ojedinělém protiútoku a dalším z mnoha výhozů přes celé hřiště jsme inkasovali. Kluci ale bojovali dál, opět si vytvářeli šance, ale do konce zápasu se nám podařilo už jen srovnat. Opět se šlo do penalt a opět zazářil brankář Švingr, který tentokrát chytil všechny tři penalty a my jsme se mohli radovat z prvního místa! Kluci si zaslouží velkou pochvalu za to, jak se popasovali nejen se staršími soupeři, ale také s velmi těžkým terénem, na kterém se neustále snažili hrát hezký fotbal.“

Další novinky