Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

Dívčí turnaj v Satalicích a utkání se Zbraslaví, Př. Kopaninou a Motorletem

Reportáže z turnaje a zápasů dívčích přípravek

Sdílet

Starší přípravka hostila v sobotu 6. 4. v Satalicích dívčí turnaj za účasti týmů z Liberce, Hradce Králové, Pardubic, Dukly a Trnavy. Sparťanky do turnaje nastoupily se dvěma týmy: rudý WU11 a bílý WU10.
Rudý tým vstoupil do turnaje skvěle, soupeřky z Liberce do utkání domácí hráčky vůbec nepustily a je jen škoda, že skóre nebylo na naší straně vyšší. Druhý zápas s Trnavou nabídnul obrovskou kvalitu na obou stranách a pouze naší laxností v obraně jsme ztratili důležité body.  
Následoval zápas s Hradcem, kdy soupeř chtěl vyhrát víc než my, neproměňovali jsme šance a naopak soupeř vytěžil z minima maximum. Prohra v tomto vzájemném zápase posunula rudý tým do bojů o 5.-8. místo jen na základě utkání s Hradcem, což naše hráčky nakoplo a nechtěly už připustit sebemenší zaváhání. To bylo vidět hned následující utkání proti Dukle, kdy během dvou minut vstřelily 5 branek a daly zapomenout na předchozí utkání.  
V posledním utkání si pak sparťanky hladce poradily s druhým týmem Liberce a skončily na 5. místě. 
Bílý tým měl vstup do turnaje také skvělý, kdy velmi aktivní hrou a hlavně herní odvahou přehrával soupeřky. Jediné zaváhání přišlo v posledním zápase základní skupiny a to remíza s Pardubicemi. Až na tuto ztrátu bodů si děvčata počínala výborně, opanovala svoji skupinu a postoupila do semifinále proti Hradci Králové. Zde hladce zvítězila a na vítězné vlně pokračovala i do posledního utkání s Pardubicemi, kde dala zapomenout na ztrátu v utkání ve skupině a finálové utkání zvládla v poměru 2:0.  
Hru nejmladšího týmu turnaje zdobily sehrané náběhy, skvělé průnikové přihrávky a neustálý pohyb a aktivita ve hře, a to i přes náročný program a rychlý sled zápasů v dusném počasí. 
Celkové pořadí: 
1. AC Sparta Praha WU10
2. FK Pardubice
3. Spartak Trnava
4. FC Hradec Králové
5. AC Sparta Praha WU11
6. FC Slovan Liberec WU11
7. FK Dukla Praha
8. FC Slovan Liberec WU10
Fotogalerie z turnaje zde.
V soutěži mladší přípravky mají za sebou sparťanky už dvě mistrovská utkání. Nejprve do jarní části soutěže vstoupily předehrávaným utkáním proti Zbraslavi ve čtvrtek 28.3., následovalo nedělní utkání 7. 4. na Přední Kopanině. 
Proti Zbraslavi měly starší hráčky r. 2014 zkraje problém s adaptací na podmínky utkání v systému 4+1 a menšímu míči, ale po první čtvrtině se rozehrály a nenechaly nic náhodě. Soupeř nekladl moc velký odpor, i když se přes skvělý tlak sparťanek neustále snažil hrát kombinačně s míčem po zemi. Hráčky zaslouží pochvalu především za správně zahrávané auty v průběhu utkání - hráčky dokázaly velmi dobře číst tempo hry a samy zvolit, kdy je potřeba vhodit míč rychle a kdy naopak počkat. Nejen zde byla vidět dobrá součinnost hráček i v přerušené hře.  
Mladší hráčky r. 2015 a 2016 měly vstup do utkání ospalý a nedařilo se jim dostat do hry věci učené v tréninku. Ztrácely také fyzicky a aktivitou ve hře. Do druhé čtvrtiny se ale výkon zlepšil a měl následně i vzestupnou tendenci po celé utkání. Pochvalu zaslouží i naše nejmladší debutantky, které se při svém prvním mistrovském utkání neztratily.  
Do dalšího mistrovskému utkání nastoupily sparťanky r. 2014 a 2015 na Přední Kopanině. V parném počasí se sparťanky nejvíce praly s přírodní trávou, na kterou nebyly z kraje utkání zvyklé. V průběhu utkání se výkon děvčat zlepšoval a výsledkem byly dvě těsné výhry. Ve hře bylo třeba chválit snahu hledat průnikové přihrávky i přes časté shluky hráčů před brankou soupeře, naopak zlepšení musí přijít při defenzivních činnostech - návraty do obrany a obsazování hráčů. 
V neděli 7.4. svoje utkání odehrály i nejmladší sparťanky r. 2016 a 2017 proti chlapcům z Motorletu. Dívky na dvou hřištích podaly dva odlišné výkony - zkušenější hráčky dokázaly chlapce přehrát nejen po fyzické stránce, ale také po fotbalové - byl vidět velký přenos učených věcí z tréninku a vysoká aktivita hráček ve hře. Naopak nejmenší děvčata svoje utkání nezvládla, byla vidět místy bezradnost a soupeř na naše hledání se na hřišti dokázal reagovat a střílet góly. Pro všechna děvčata to byly další cenné zkušenosti. 

Další novinky