Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Dorostenky: Výhry v 1. i 2. lize

S Brnem 12:0, s Mělníkem 18:0

Sdílet

Prvoligové dorostenky Sparty v sobotu zvítězily na hřišti v Horních Heršpicích proti tamní Lokomotivě Brno vysoko 12:0.
Utkání hodnotí hlavní trenérka Iva Mocová: „První poločas byl z naší strany trochu nervózní, neproměňovali jsme šance. Naopak šance mělo Brno, podržela nás ale brankářka Harantová. V 15. minutě jsme dali první gól, tím se holky uklidnily. Náběhy ze strany, centry před bránu, z toho pramenily naše šance a góly. Druhý poločas byl už z naší strany dominantní, šili jsme do Brna, co se do nich vešlo. Všechny hráčky, i přes velké vedro, hrály s obrovským nasazením."
1. liga dorostenek, 2. kolo 
Lokomotiva Brno – AC Sparta Praha 0:12 (0:4) 
Branky: Lesáková 3, Krůtová 2, Trachtová 2, Bardová 2, Rupcová, Balázsová, Slaninová 
Sparta: Harantová (46. Horešovská) - Trnovcová (62. Nováková), Kloudová, Krůtová (50. Bardová), Truksová, Jakubů, Daníčková (57. Buriánková), Balázsová (80. Slaninová), Trachtová, Rupcová (46. Lesáková), Strašíková (83. Douderová) 
Sparta má od této sezony nově tým také v 2. lize dorostenek. Zde by měly nastupovat hráčky z kádru dorosteneckého týmu společně s hráčkami věkově spadajícími pod starší žákyně.  
Úvodní kolo 2. ligy dorostenek obstarala předehrávka 13. kola, sparťanky čekala cesta na Mělník. Sestavu Sparty pro toto utkání tvořily téměř výhradně starší žákyně, i tak měl ale zápas proti až o čtyři roky starším mělnickým protihráčkám od první minuty jednoznačný průběh. 
Hráčky Sparty si vytvářely šance, které dokázaly proměnit. Góly padaly po střelách z vápna, přihrávkách z křídla i po průnikových přihrávkách. Sparťanskou obranu soupeř moc neprověřil. 
Děvčata se chtějí zlepšovat a pracovat na sobě, zapracovat je třeba ještě na rychlejším otáčení hry, zkvalitnění prvního doteku a doplnění druhé vlny do velkého vápna.  
Další utkání v rámci 2. ligy dorostenek Čechy sehrají sparťanky v Českých Budějovicích, což by již měl být těžší soupeř (v minulé sezoně 3. tým soutěže).
2. liga dorostenek Čechy, 13. kolo
FK Mělník 1909 – AC Sparta Praha 0:18 (0:10)
Branky: Plachá 6, Michálková 3, Hotovcová 3, Svobodová 2, Urbanová 2, K. Murgačová 
Nominace: Lerchová, Michálková, Bohatová, Svobodová, K. Murgačová, S. Murgačová, Hotovcová, Havlíčková, Ondráčková, Plachá, Koblihová, Urbánková, Urbanová, Váňová, Hájková, Fischerová 

Další novinky