Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

I pro béčko je derby nejvíc!

Lukáš Vácha před zápasem se Slavií

Sdílet

Sparťanskou rezervu čeká v neděli první derby proti Slavii v této sezoně! V neděli od 10:15 se B-tým utká se Sešívanými na hřišti v Horních Počernicích. Omezený počet vstupenek bude v předprodeji k dispozici v sobotu před utkáním áčka proti Bohemians.
Sparťanský B-tým si hned na začátku své obnovené existence dal jasný cíl – postup z ČFL do druhé ligy. A zatím se daří tento plán naplňovat – béčko je druhé za vedoucím Táborskem. „Když jsem viděl, jak široký kádr jsme na začátku měli a jaká byla rotace kádru, byl jsem trochu skeptický. Za tu dobu jsme ale všichni odvedli velký kus práce, hráči i trenéři. Ušli jsme velký kus cesty po herní stránce, a když se teď podíváte na tabulku, jsme druzí a máme zápas k dobru,“ říká kapitán rezervy Lukáš Vácha.
„Návštěvy na Strahově jsou zatím super, fanoušci nás podporují i venku, třeba na Motorletu jich byla spousta. Jsme za to moc rádi. Je vidět, že i pro sparťanského fanouška je to něco nového, je na to zvědavý. Lidé nám viditelně fandí,“ pochvaluje si Vašon podporu sparťanských fanoušků.

LUKÁŠ VÁCHA | Kapitán B-týmu

Kostru týmu tvoří mladí hráči, které vychovala akademie na Strahově. Vácha tak plní i roli jakéhosi mentora pro méně zkušené spoluhráče. „Kluci v týmu jsou třeba o deset let mladší než já, takže je to trochu jiná generace - jiý humor, jiné záliby. Ale já jsem rád, mládnu vedle nich, cítím se po jejich boku dobře. Jsou to fajn kluci, kteří prošli sparťanskou akademií. Chtějí se ve fotbale neustále posouvat,“ vysvětluje Vácha.
S přechodem do ČFL Vácha změnil i svou roli na hřišti. Z defenzivního záložníka se posunul o něco výš: „Nehraju defenzivního záložník, tam většinou nastupují Mareček nebo Šimáček, já hraju nad nimi, takovou tu desítku nebo podhrot. Mám míň obranných úkolů,“ potvrzuje Vácha.
V neděli čeká Spartu derby proti slávistickému béčku. Pro Lukáše Váchu byly zápasy proti sešívaným vždy obrovským svátkem a platí to i tentokrát. „Je to derby, nejlepší zápas, který nás v ČFL může potkat. Všichni kluci se těší, mají rivalitu v sobě, protože vyrostli ve Spartě. Moc dobře vědí, co je čeká. B-tým Slavie má také odchovance své akademie, takže se vzájemně potkávali už v mladších ročnících. Chceme Slavii porazit a moc se na to těšíme.“
Předprodej vstupenek na derby béček v Horních Počernicích bude probíhat před utkáním áčka proti Bohemians. Cena lístku bude sto korun, k dispozici máme jen omezené množství vstupenek!

Další novinky