Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Kategorie U13 a U14 poměřily síly s Energií Cottbus

V rámci přípravného utkání dorazily na Strahov kategorie německého klubu Cottbus

Sdílet

Kategorie U13 nastoupila ke svému zápasu v systému 7+1. O rok starší kategorie U14 poměřila své síly v systému 10+1.
Kategorie U13
Sparťané z ročníku 2006 vstoupili do utkání hladově a soupeři nedali po celý zápas žádný prostor k jeho hře. Naši hráči dostali naopak mnoho prostoru k vyjádření svého střeleckého apetitu. A rozhodně soupeře nešetřili. V utkání se prosadil Tošnar hned pětkrát, Rus a Tesař třikrát, Saal a Sladovník dvakrát a po jedné brance zaznamenali Kačur a Piralič. Sparťané tak svého soupeře doslova rozstříleli v poměru 17:0!
AC Sparta Praha U13 - Energie Cottbus 17:0 (6:0)
Branky AC Sparta Praha: 5x Tošnar, 3x Rus, 3x Tesař, 2x Saal, 2x Sladovník, Kačur, Piralič
1 / 3
Kategorie U14
Zápas kategorií U14 probíhal ve vyrovnanějším duchu. Za náš tým se přesně do branky soupeře nejprve ve 27. minutě trefil Káža, na kterého navázal ve 47. minutě Vitarigov. Poslední vstřelenou brankou pak uzavřel skóre zápasu v 69. minutě Říha. Soupeř se během zápasu prosadil pouze dvakrát a tak sparťané z ročníku 2005 získali cenný skalp dalšího zahraničního soupeře.

AC Sparta Praha U14 - Energie Cottbus U14 3:2 (1:0)
Branky AC Sparta Praha: 27. Káža, 47. Vitarigov, 69. Říha
Sestava AC Sparta Praha: Kerbach - Prior (Špírek), Novák, Rebibo, Váňa, Cettl (Horák), Slanina (Vitarigov), Káža (Kožený), Rožánek, Liška (Říha), Káža (Diviš), Vaněk (Uher).
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Jakub Hovorka: "V sobotu jsme přivítali soupeře z Něměcka. Věřil jsem, že po delší zápasové pauze budou kluci na utkání namlsaní a hladoví po úspěchu. I přes výhru v utkání a dominanci na míči, ale němůžeme být spokojení. Naše hra byla pomalá a málo nebezpečná směrem k soupeřově brance. Vím, že je v našich silách předvádět zajímavější a mnohem kvalitnější výkony.

Další novinky