Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Konec v semifinále poháru

Sparťanky byly vyřazeny po domácí prohře se Slavií

Sdílet

Sparťanské fotbalistky letos domácí pohár nevyhrají, stopku jim v semifinále vystavila Slavia, která na Strahově zvítězila 4:0.
Stejně jako v posledním ligovém derby otevřela skóre zápasu slávistka Khýrová. Ve 20. minutě se Nekesa k zakončení ještě propcat nedokázala, ale míč se dostal na malé vápno právě ke Khýrové, která zblízka zakončovala přesně - 0:1. Nejtěsnějším možným vedením Slavie také skončila první půle. 
Místo vyrovnání přišly ve druhém poločase další branky Slavie. V 55. minutě se po přihrávce od Krejčiříkové v pokutovém území prosadila McLaughlin – 0:2. A hned po rozehrávce bylo ještě hůře, slávistky rychle získaly míč, McLaughlin tentokrát v pozici nahrávající hráčky vysunula útočnici Nekesu, která zvýšila na 0:3. 
Sparťankám se nedařilo dostávat do šancí, naopak hostující hráčky udeřily ještě jednou. V 77. minutě přečíslení sparťanské obrany potrestala závěrečným gólem Veselá - 0:4. 
Pohárová cesta sparťanek tak končí v semifinále. Příští víkend začíná ligová nadstavba. V sobotu 20. dubna přijede na Prosek Slovácko.
Pohár žen FAČR, semifinále
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:4 (0:1) 
Branky: 20. Khýrová, 55. McLaughlin, 56. Nekesa, 77. Veselá 
ŽK: 83. Martínková - 45. Bartovičová , 50. Černá 
Sparta: Kožuriková - Bertholdová, Kotrčová, Dědinová, Bárková (61. Martínková), Bartoňová, Pochmanová (74. Polcarová), Sonntagová, Chang (66. Bužková), Dlasková, Beckman (61. Kožárová) 
Slavia: Lukášová - Xiao, Khýrová (68. Šurnovská), Nekesa (68. Křivská), Černá, Veselá (83. Keene), Bendová, Šlajsová, Bartovičová (76. Košíková), Krejčiříková (76. Divišová), McLaughlin 

Další novinky