Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
InformaceMuži A

Liverpool ukázal velkou kvalitu

Brian Priske po porážce v osmifinále

Sdílet

Brian Priske odpovídal na dotazy novinářů po skončení osmifinálového utkání proti Liverpoolu na Letné. Sparťanský trenér hovořil o výkonu svého týmu, nevyužitých šancích, ale i vysoké kvalitě soupeře. Kompletní záznam tiskové konference najdete ve videu.

PRISKE | Liverpool ukázal velkou kvalitu

O krutém výsledku
Nevím, jestli příliš krutý, ale je to pro nás určitě těžký výsledek. Náš výkon byl určitě lepší, než výsledek naznačuje. Jsme z toho zklamaní. Musíme se ale také pokusit najít nějaká pozitiva. Hráli jsme náš fotbal, vytvořili si několik nadějných šancí a mohli dát více než jeden gól. Dnes proti nám ale nám stála skutečně top kvalita.
O pochvale hráčů po prohře
V kabině jsem týmu řekl, že ve výsledku je to vždycky moje zodpovědnost. Jsem hrdý na to, že se kluci snažili hrát náš fotbal a nezaměřovali se na bránění. To není náš styl hry. Hráči odvedli skvělý výkon, udělali v mnoha ohledech dobrá rozhodnutí a vytvářeli si šance proti jednomu z nejlepších týmů Evropy. Z individuálního hlediska jsme ale udělali příliš moc chyb, což soupeř takového kalibru potrestá. I přes nepříznivý výsledek v poločase jsme ale nepolevili a stále se snažili vstřelit gól.
O rychlém úvodním gólu
Nešlo samozřejmě o start, jaký bychom si představovali. Neumím však říct, jestli to bylo pro zápas klíčové, nebo ne. Dnes rozhodla kvalita Liverpoolu, jsou prostě někde jinde. Můžeme se rovnat s dobrými týmy v Evropě, ukázali jsme, že i s těmi skvělými. Liverpoolu ale musíme vyjádřit úctu, je o jeden, ale možná i víc stupínků výše než všechny kluby, se kterými jsme se doposud setkali. Proti podobným soupeřům nám mohou hrozit takové výsledky, jako ten dnešní.
O zranění Asgera Sørensena
Asger cítil bolest v hamstringu. Musíme počkat na výsledky a pak uvidíme, co z toho bude.
O výkonu Markuse Solbakkena
Markus odehrál dobré utkání. Společně s Kaanem Kairinenem oba drželi míč, byli klidní a dobře se pohybovali. Jeho výkon hodnotím kladně.
O následcích vysoké prohry na morálku hráčů
Očekávám, že se z toho hráči rychle vzpamatují. Je normální, že jsou teď zklamaní a smutní, ale musí se v hlavách rychle vrátit zpět, jelikož nás v neděli čeká další těžký zápas. Náš tým je skvělý, máme tu úžasnou partu. Hráči jsou disciplinovaní a dělají každý maximum. Věděl jsem, že to, co jsem po nich dnes vyžadoval, bude velkou výzvou, ale i tak se po celou dobu drželi plánu a hráli náš fotbal. Už od zítřka se však musíme plně zkoncentrovat na Plzeň.
O odvetném utkání na Anfieldu
Rozhodně nezaparkujeme autobus před naší brankou. Nejprve ale musíme vyhrát v neděli v Plzni. Nastoupí ti hráči, kteří budou koncentrovaní a mentálně i fyzicky připravení na další velmi obtížné utkání české ligy. V Liverpoolu se pak budeme snažit uhrát dobrý výsledek, i když postup do dalšího kola bude velice obtížný. Jem bránit ale rozhodně nebudeme.
O výkonu Darwina Núñeze a nevyužitých šancích Sparty
Darwin prokázal úžasnou kvalitu. Proto také hraje za jeden z nejlepších klubů na světě. Podobně kvalitních hráčů ale mají v kádru více, což musíme respektovat. Nastoupili proti nám v plné síle a brali utkání proti nám vážně. Dali do něj všechny síly, čímž nám vyjádřili respekt. Naši hráči museli na hřišti čelit situacím, které z běžných zápasů neznají. Ukázal se rozdíl mezi námi a lídrem tabulky Premier League. Ve výsledku jsem smutný z toho, že jsme soupeře pustili do tolika šancí a dali jen jeden gól.
O atmosféře na Letné
Každý z nás je zklamaný, že jsme pro fanoušky nedokázali vybojovat lepší výsledek. I proto, že výkon jsme nepodali špatný, především v určitých pasážích zápasu. Našich fanoušků si vážíme. I dnes ukázali, jak jsou skvělí, když hráče tlačili za skórováním po celých 90 minut. Vím, že mnoho z nich s námi vycestuje do Plzně i do Liverpoolu na Anfield a věřím, že je už v neděli potěšíme dalším vítězstvím.

Další novinky