Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-17

Mládežníci odehráli o víkendu kvalitní zápasy

Austria, Poznaň, Ostrava, Plzeň a Teplice prověřily týmy U11-U17

Sdílet

Sparťanská mládež má za sebou pestrý víkend, během kterého ji čekaly kvalitní souboje s týmy z domova i zahraničí. Austria Vídeň, Poznaň, Ostrava, Plzeň a Teplice prověřily naše týmy U11-U17. V případě šestnáctky nešlo o přípravné utkání, ale o duel v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka.
U17
AC Sparta Praha – FK Teplice 2:0 (1:0)
Góly: 1. Mikuš, 67. Hrubý.
Sparta: Stoulil (40. Karas) – Střeska (60. Havelka), Krpálek (60. Pech), Mikuš – Vodolán (40. Duška), Port (60. Sochůrek), Havrlík (40. Hrubý), Havelka (40. Topič) – Brabec (40. Pančev), Vaňkát (40. Kaczmarek), Pavlo (60. Brabec).
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Na soustředění jsme si pozvali Teplice, které hraji aktivní a náročný fotbal. Kluci podali v plné zátěži dobrý a pracovitý výkon. Mám radost, že se nám v zápase objevily prvky z tréninků a hráči se je nebojí zkoušet a použít. Naopak, nemám radost z neproměňovaní brankových příležitostí a v některých momentech „přehrávání“ situací.“
U16
Sparťani v dalším ze soubojů semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka přivítali doma Plzeň. V případě vítězství si mohli s předstihem zajistit místenku na finálový turnaj. To se však nepovedlo.
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Gól: 61. soupeř (pen.).
Sparta: Jakisch (46. Mašát) – Folprecht, Ondrášek, Jeřábek – Hocek, Křemen, Bolorbold, Holinka (46. Ondroušek) – Kořínek (55. Lášek), Lášek (46. Horník), Raban (70. Kotíšek M.).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Utkání proti Plzni se nám příliš nepovedlo. Nedařilo se nám dobře napadat rozehrávku soupeře a propadali jsme v defenzivní činnosti. Soupeř byl v mnoha aspektech hry jednoznačně lepší. V prvním poločase jsme sice měli některé dobré pasáže hry v přechodové fázi, ale nebylo jich mnoho. Individuálně zahráli někteří hráči pod své možnosti. Prohra mrzí, ale více jsme zklamaní z našeho celkového výkonu.“
U15
FK Austria Vídeň – AC Sparta Praha 4:4 (2:0)
Góly : 10., 37., 73. a 80. soupeř – 41. Krejčí, 45. Švec, 62. Azaka, 69. Šebrle.
Sparta: Hruška (41. Dyntar) – Vosička (65. Král), Kubíček, Král (52. Heisig) – Šebrle (22. Nespěšný), Vondrášek (22. Makovský), Konečný (41. Vondrášek), Heisig (41. Šebrle) – Švec (52. Konečný), Krejčí (65. Švec), Azaka.
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Po vzájemném přípravném utkání během loňského léta jsme věděli, že nás čeká ohromně kvalitní soupeř. To se také potvrdilo. V prvním poločase jsme se s vysokou intenzitou hry Austrie nebyli schopni vyrovnat. Často jsme byli pozdě v soubojích, hráli pomalu a díky tomu chybovali. Druhý poločas jsme dost věcí v naší hře změnili. K tomu nám pomohl rychlý gól Krejčího hned v úvodu druhého dějství. I nadále jsme byli skvělí a otočili skóre na naši stranu po dalších krásných gólech Švece, Azaky a Šebrleho.
V závěru klání jsme však po dvou chybách na polovině soupeře z rychlých protiútoků inkasovali, a tak je, s ohledem na průběh utkání, remíza asi spravedlivá. Ve Vídni jsme odehráli opravdu výborný druhý poločas zápasu, který je pro nás ohromně poučný a klukům moc dal.“
U14
AC Sparta Praha – Lech Poznaň 3:3 (0:1)
Góly: 52. Klíma, 52. Hrodek, 77. Volf – 10., 50. a 80. soupeř.
Sparta: Michal (46. Šuťák) – Havrlík (23. Kostečka), Kronberger (81. Holinka), Hrdlička (68. Kropík) – Klíma (23. Tichý), Holinka (68. Schejbal), Holoubek (23. Hrodek), Kropík (46. Šimeček), Šimeček (23. Volf) – Schejbal (46. Klíma), Mazyarchuk (46. Havrlík).
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hru jsme drželi více na polovině soupeře. Ten byl nebezpečný při rychlém přechodu do útoku. Branku jsme obdrželi jako první, a to po naší špatné výstavbě kolem pokutového území. I nadále jsme byli aktivnějším týmem, ale ke gólu se opět dostali hosté po podobné situaci. I přes tento frustrující moment jsme z naší hry neubírali a odměnou byly dvě branky v jedné minutě. Utkání se nám povedlo i otočit v náš prospěch. Krátce na to však soupeř vyrovnal z ojedinělé šance.
V posledních deseti minutách jsme měli ještě několik příležitostí na vítěznou branku. I přes remízový výsledek jsme spokojeni s naší prezentací téměř po celou dobu utkání. Pro mnohem větší využití herní převahy však musíme být aktivnější na hranici obranné řady soupeře, na čemž budeme nadále pracovat.“
U13
AC Sparta Praha – Lech Poznaň 7:9 (2:7)
Góly ACS: Ševínský (3), Bayer (2), Kubín (2).
Sparta: Procházka, Keseli – Malý, Ježek, Bayer, Rumanský, Kubín, Ševínský, Vitarigov, Press, Macháček, Pavelec, Pekhart, Jelínek, Macků.
Trenér Jan Šabacký hodnotí duel: „Asi správné slovo k tomuto zápasu je ,,šílený“, ať ve špatném či v dobrém smyslu slova. Každý poločas se nesl úplně v jiném rázu a režii. První polovina byla hrozná – soupeři vyšlo vše, na co sáhnul a každá šance končila brankou v naší síti. Kvůli zbytečným faulům a nedůslednosti v bránění standardních situací jsme rychle prohrávali o čtyři góly a poločasový výsledek se zastavil na hrozném skóre 2:7 z našeho pohledu. 
V takovém zápase by nejeden z týmů hodil ručník do ringu a nějak dohrál utkání. Naštěstí to nebyl náš případ. Celý tým ukázal svůj charakter a do druhého poločasu vstoupilo jiné mužstvo. Hladové, sebevědomé a s cílem s výsledkem alespoň něco udělat. Nejblíže soupeři se naši hráči dostali na rozdíl jediné branky. Za stavu 7:8 jsme neproměnili pár šancí a soupeř nás potrestal z rychlého protiútoku.
Zápas se mi špatně hodnotí, dostali jsme hrozně branek, ale charakter kluků zaslouží pochvalu. Nutno říct, že Lech byl opravdu kvalitní tým, byl na tom dobře technicky, silově i pohybově. Náš tým byl naopak oslaben o spousty nemocných a zraněných, ale na to se nechci vymlouvat.“
U12
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Góly ACS: Kohout (2), Žák, Salač, Brosch.
Sparta: Starec, Sňozík – Škrleta, Turoň, Žák, Brett, Domdjoni, Winterling, Tomeček, Salač, Zedníček, Brosch, Kohout.
U11
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:3 (0:2, 1:1, 2:0)
Góly ACS: Čagánek, Kult, Bocchetti.
Sparta: Jirk, Seďa – Macháček, Pantie, Bocchetti, Hruška, Čagánek, Sommer, Karas, Žúbor, Haller, Kisel, Fafejta, Pertlík, Kult.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „S výkonem nemohu být spokojen. Úvodních třicet minut od nás bylo velmi špatných a soupeř zaslouženě vedl 0:2. Zbytek zápasu jsme sice byli lepší, dobývali jsme obětavého soupeře, ale naše hra byla pomalá a nepřesná. Baník nás předčil v osobních soubojích, zodpovědnosti a agresivitě. Kluky mohu pochválit, že za stavu 0:3 nesložili zbraně a zápas dotáhli do zasloužené remízy. Soupeře musím pochválit za jeho obětavý a bojovný výkon.“

Další novinky