Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

Náročný víkend kategorie U11

Svěřenci trenéra Oldřicha Šmerdy odehráli o víkendu dva náročné přípravné duely s o rok starším soupeřem

Sdílet

Sparťanský ročník 2008 měl o víkendu napilno! Svěřenci trenéra Oldřicha Šmerdy se totiž ve dvou zápasech utkali s rok staršími soupeři! V sobotu sparťané vyzvali v rámci přípravného utkání Viktorii Žižkov, v neděli pak výběr Benešova!
Sparťané se, na hřišti Pražačka, v sobotu utkali s výběrem Viktorie Žižkov. A že se bude jednat o těžký zápas, poznali naši hoši hned od začátku. Viktoria totiž skvěle využívala rychlých protiútoků a ještě lépe si počínala v proměňování šancí. Sparťané naopak velmi dobře drželi míč, ale úroveň jejich zakončení byla velice slabá. I proto po první části zápasu naši hoši prohrávali vysoko 0:4.
Ve druhé třetině naši hoši svou hru zvedli. Dále sice měli velký problém se vstřelením branky, což se jim nakonec podařilo, ale Žižkov ke svým hrozbám z rychlých protiútoků připojil i smrtonosné rohové kopy, s nimiž měli naši hoši velmi výrazné problémy. V rámci druhé třetiny tak naši chlapci Žižkovu opět podlehli, tentokrát v poměru 1:4.
V poslední třetině utkání naši hoši přidali, co se týče do obranné hry a snažili se o eliminaci rychlých akcí soupeře. Ten ale prokázal na hřišti svou zkušenost a i nadále se prosazoval, byť ne tak často. Sparťané se drželi své hry, snažili se postupně kombinovat, na dobře organizovaného soupeře to ale bylo málo a i v poslední části mu hráči, v netradičně bílých dresech, podlehli, tentokrát 1:3. V součtu třetin pak Sparta prohrála s Viktorií Žižkov 2:11.
AC Sparta Praha - FK Viktoria Žižkov 2:11 (0:4; 1:4; 1:3)
Sestava AC Sparta Praha: Stoulil, Jeřábek, Reha, Čáp, Jandovský, Hroník, Dýcka, Střeska, Huttr, Jung, Žigič
V neděli následně vyrazili sparťané na druhé utkání do Benešova, kde se utkali opět s o rok starším výběrem, tetorkát však zdejšího FK. A naši hoši do utkání vstoupili naprosto skvěle! Jen za první část zápasu nastříleli sparťané svému soupeři šest branek a to ještě pěkných pár jasných šancí pochytal kvalitní brankář Benešova!
Bohužel, vstup do druhé části byl ze strany sparťanů velice ledabylý a poměrně záhy po začátku třetiny prohrávali už 1:4. Zhruba od poloviny třetiny se však hra našich chlapců zvedla, nicméně brankář Benešova nehodlal připustit žádný obrat. Dále ve druhé části tedy padly jen dvě branky, po jedné na každé straně, a druhou třetinu tak Sparta prohrála výsledkem 2:5.
Na svůj zlepšený výkon ze závěru druhé třetiny naši chlapci navázali v závěrečné části, během které se jim podařilo překonat obranu soupeře hned pětkrát. Benešov ve třetí třetině přesně zamířil do Stoulilovy branky dvakrát a naši hoši tak soupeři dokonale oplatili porážku z druhé části zápasu, když zvítězili 5:2. Celkem pak Sparta svého soupeře přehrála poměrem 13:7!
AC Sparta Praha - FK Benešov 13:7 (6:0, 2:5, 5:2)
Sestava AC Sparta Praha: Stoulil, Amler, Tomáš, Štěpánek, Dýcka, Střeska, Kotíšek V., Kotíšek M., Topič, Petrák, Čáp, Folprecht

Další novinky