Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Nebyl to jednoduchý zápas

Lukáš Sadílek zapsal v semifinále MOL Cupu gól a asistenci.

Sdílet

Lukáš Sadílek zapsal v semifinále MOL Cupu proti Budějovicím gól a asistenci. Po utkání usedl před novináře na tiskové konferenci.
Kdy jste dal naposledy gól hlavou?
Myslím si, že nějaký pátek to bude. Určitě jsem jich ale pár dal. Není to u mě nic zase tak neobvyklého. Jsem za to ale šťastný. V první půli jsme tam měl šanci, kterou jsem trestuhodně překopl.
Co se při té šanci stalo?
Nevím, asi střet myšlenek. Už jsem měl asi v hlavě, že to je jasný gól a nějak jsem se nesoustředil na ten balon. Takže moje chyba.
Můžete ten zápas zhodnotit?
Věděli jsme, že přijede hodně fotbalový soupeř s vysokým presingem. Nějak jsme se na to připravovali. V prvních minutách jsme do toho nevstoupili úplně ideálně. Často jsme se dostávali pod tlak a museli to řešit dlouhými balony. Budějovice měly presing dobře propracovaný. Pak se nám podařilo dát gól. Mohli jsme přidat další a uklidnit se. To nakonec přišlo až ke konci druhého poločasu. To je škoda. Myslím, že tím druhým gólem by se to zlomilo. Vůbec to nebyl jednoduchý zápas. Myslím, že Budějovice hrály skvěle. My jsme to ale zvládli a jsme ve finále.
Dlouho to bylo o gól a pak tam byla situace, kdy jste ztratil balon. Co se stalo?
Vyvážel jsem balon, napravo byl jenom Sampi. Myslel jsem, že mi to jenom otevře do strany, že mu to dám a půjdu mu do lajny. Sampi ale proběhl přes střed, takže jsem tam nikoho neviděl a otáčel jsem se s tím do středu. Byl tam střet myšlenek. Já jsem šel do středu a zezadu mě napadal hráč. Já to chtěl jenom vrátit. Střet myšlenek a určitě mi zatrnulo. Bylo to furt jen o gól. Byla tam z mé strany taková pětiminutovka, kdy jsem měl asi čtyři ztráty za sebou. Asi bych se sám vystřídal. Pak jsem se ale chytil. Měli jsme protiútoky i přes mě. Vedl jsem míč, měli jsme šance, a nakonec to vyvrcholilo tím gólem. Jsem rád, že to nakonec tak dopadlo a že třeba z té chyby nepadl gól.
V úvodu to trochu vypadalo, že jedete na úsporný režim. Měli jste trochu v hlavě program, který vás čeká?
To si nemyslím. Jak jsem říkal, nezachytil jsme úvod, kdy do toho Budějovice vstoupily dobře. Dobře to presovaly. Chtěli nám rozbít hru zezadu a donutit nás k těm nakopávaným míčům a posbírat druhé míče. Trochu jsme se s tím prali s tím, že jsme to nedotahovali těmi dvěma desítkami úplně do středu. Oni nás pak lákali nahoru a sbírali ty druhé balony. Měli jsme dlouhé hřiště. My jsme pak chtěli napadat ty hráče nahoře a znemožnit jim rozehrávku. Budějovice jsou hodně fotbalový tým. Mají obrovskou kvalitu. Jak si nás nalákali, tak pak jsme to úplně nedotahovali do středu. V hodně případech se nemuselo chodit tolik do soubojů. Tím nás dostali pod tlak. Myslím si, že v druhém poločase už to tolik nebylo a eliminovali jsme to. Nemyslím si, že by to bylo programem, že bychom to měli v hlavě.
Jak vnímáte pozici jediného sparťana, který může obhájit triumf v poháru a koho byste si přál ve finále?
Užívám si to. Jsem rád, že jsme do toho finále postoupili. Byl to náš cíl. Chceme vyhrát ligu i pohár. Jsem rád, že se jeden cíl z poloviny vydařil. Jsme ve finále. Koho bych si přál? Bylo by fajn doma ve finále porazit Slavii.
Mluvil jste o té pětiminutovce. Pomohl vám v tu dobu celý tým?
Určitě. Když vidíte, že celý tým šlape a z těch ztrát nebyly ani šance. Byly to takové náznaky. Dozadu fungujeme velice dobře. My se takových pasáží hry musíme vyvarovat. Nesmíme kontrolu nad zápasem ztrácet. To bylo hlavně z mojí strany. Jsem rád, že jsem se do toho ke konci ještě dostal. Ta pětiminutovka, to se nesmí stávat. Jsem rád, že jsme z toho vyvázli takhle, nebyl z toho gól, druhý jsme přidali my a jsme ve finále.

Další novinky