Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Nejdůležitější jsou tři body

Jakub Pešek po vítězství nad Karvinou

Sdílet

Jakub Pešek nastoupil proti Karviné v základní sestavě, odehrál 86 minut a byl u vítězství nad ligovým nováčkem z Karviné 3:1. Na pozápasové tiskové konferenci zhodnotil utkání, prozradil, jak se cítil na pozici pravého wingbeka a co očekává od čtvrteční odvety se Záhřebem.
Kubo, máme nabitý program, kvůli kterému více rotuje sestava. Navíc v Teplicích, i dnes proti Karviné, jsme dohrávali v deseti. Jak moc je to složité a kolik to stojí sil?
Tou červenou kartou jsme si to zkomplikovali, ale musím říct, že jsme byli nachystáni dobře. Nejdůležitější jsou tři body. V tomto nabitém programu je to těžké. Musím pochválit celý tým za to, jak jsme do toho vstoupili, dali rychlý gól a myslím, že jsme hru kontrolovali. To vyloučení nám to trochu zkomplikovalo, ale celkově jsme to zvládli a jsme za to moc rádi.
V utkání jsi nastoupil na pozici pravého wingbeka. Jak ses na té pozici cítil?
Osobně musím říct, že se tam cítím skvěle. Vyzkoušel jsem si to už v přípravě proti Dinamu Záhřeb. Tam jsem sice hrál zleva a dnes proti Karviné zprava, ale vyhovuje mi to. Hodně se tam prohazujeme s desítkou, takže většinu času trávím na lajně. Mám to celé před sebou, možná mi to vyhovuje víc než na desítce. Vždycky je to ale na trenérovi, jak se rozhodne. I Vydrys do toho pak skočil skvěle. Měl za úkol to hlavně odbránit, ale přidal i tu nadstavbu a nahrál na důležitý gól, po kterém se to celé uklidnilo.
Karviná dnes nastoupila defenzivně, vzadu měla pět šest hráčů. Dělalo vám problém, jak se přes ně dostávat?
Už před zápasem jsme věděli, že asi takhle nastoupí, takže jsme se na to připravovali. Důležitý byl náš pohyb, abychom je rozhýbali, abychom ty prostory našli. Myslím, že se nám to dařilo. Nebyli jsme líní na krok a plnili jsme to velice dobře.
Nemrzelo vás v závěru, kdy Karviná snížila na 1:2, že jste nepřidali tu třetí pojistku dříve? Nezačala se tam vkrádat i nervozita i s ohledem na vývoj v těch posledních zápasech?
My jsme pak také změnili rozestavení a šli jsme vzadu do pěti. Chtěli jsme využít nějaký brejk. I já jsem tam měl příležitost a škoda, že mi to tam nepadlo, pak by se to uklidnilo. Potom se nám to v závěru povedlo, ale nějaká nervozita tam vždycky je. Musím kluky vzadu pochválit za to, jak to odpracovali.
Hodně jste spolupracovali s Adamem Karabcem, který nastoupil v základu po dlouhé době. Jak se ti ta spolupráce líbila? Bavili jste se pak o té červené kartě?
Já jsem ten souboj neviděl, ale asi se ohnal. Bavil jsem se o tom pak i s rozhodčím, takže to asi červená byla. Adam se omluvil, ale myslím, že v tom žádný úmysl nebyl. Spolupráce s ním byla skvělá. Situaci před první brankou vyřešil skvěle a dal gól. Byl aktivní a hrálo se mi s ním velice dobře.
Karviná vstoupila do utkání hodně pasivně. Asi se nedá očekávat, že by Dinamo ve čtvrtek až tak bránilo. Ukázal vám ten začátek utkání, kdy jsme dvakrát skórovali nějaká pozitiva i negativa vzhledem k tomu, že se dá očekávat, že budeme muset hrát podobně nátlakově, neboť budeme muset dohánět tu dvoubrankovou ztrátu?
Věřím, že nás poženou naši skvělí fanoušci, stejně jako dneska. Musíme se na ten zápas co nejlíp připravit a hrát aktivně. Nesmíme být ustrašení, naopak se musíme tlačit do zakončení, být drzí a věřím, že na to tu sílu máme. Už se na ten zápas těšíme.

Další novinky