Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-13

Otto-Höhne Cup

U13 se představila v Berlíně

Sdílet

Kategorie U13 se v Berlíně zúčastnila dvou turnajů. První odehrála v sobotu. Kluci dokázali postoupit ze základní skupiny. V semifinále se nám do cesty postavil Bayern, který nás porazil až v penaltovém rozstřelu. V souboji o bronzovou placku jsme také uspěli až na penaltové kopy. Druhý den jsme se opět dokázali probojovat ze základní skupiny a postoupit až do finále, ve kterém jsme prohráli s Wolfsburgem po remíze 1:1 až na penalty.
Základní skupina:
ACS 4:0 Manchester United (2 Penxa, 2 Moudrý)
ACS 4:3 Berliner Amateure (2 Uhrin, 2 Duška)
ACS 2:3 FC St.Pauli (Nechvátal, Moudrý)
ACS 1:1 Hertha BSC (Moudrý)
Semifinále:
ACS 1:1 (0:2 pen.) Bayern München (Wölfl)
O 3.místo:
ACS 4:4 (1:3 pen.) VfL Wolfsburg (Moudrý, Penxa, Krpálek, vlastní)
První den turnaje zhodnotil Tomáš Kabelák: V halovém turnaji jsme se snažili prezentovat kombinační hrou s častou rotací pozic všech hráčů. Všechna utkání měla velkou kvalitu a našimi výkony jsme se mohli rovnat všem soupeřům. Občas jsme měli problémy s komunikací a přebíráním hráčů, ale postupem času jsme naši obrannou fázi zkvalitnili. Směrem dopředu jsme byli nápadití a do šancí se dostávali z pěkných akcí. Konečné 4. místo bylo možná pro některé zklamáním, ale rozhodly o něm pokutové kopy, které nejsou pro nás důležitým měřítkem.
Druhý turnaj – základní kupina:
ACS 1:0 Hertha 03 Zehlendorf (Moudrý)
ACS 2:0 Manchester United (Penxa, Hrodek)
ACS 0:0 Union Berlín
ACS 1:4 VfL Wolfsburg (Nechvátal)
Semifinále:
ACS 0:0 (2:1 pen.) Hertha BSC
Finále:
ACS 1:1 (3:4 pen.) VfL Wolfsburg (Nechvátal)
Druhý den turnaje zhodnotil Tomáš Kabelák: „Ve venkovním turnaji v systému 8+1 a na malé brány rozhodovalo proměňování šancí, kterých bývalo poskrovnu. Hrálo se často ve vysokém tempu a hra se velmi rychle přelévala. V obranné činnosti jsme museli být velmi pečliví, což se nám dařilo, až na jednu výjimku ve skupině. V semifinále se naopak hrál opatrnější fotbal, kdy nás soupeř na naší polovině vůbec nenapadal. Oba týmy měly po jedné šanci, kterou neproměnily. Tudíž rozhodly pokutové kopy, které jsme jako jediné ze čtyř pokusů zvládli. Ve finále jsme šli do vedení po krásné brance, soupeř však posledním nákopem za obranu vyrovnal. Nutno podotknout, že nás Wolfsburg ve většinu zápasu tlačil až k pokutovému území, zejména jeho dva urostlí útočníci, na které směřovaly všechny míče. V konečném měřítku musíme kluky pochválit, protože s touto konkurencí si poradili velmi dobře.“
AC Sparta Praha: Kolínek – Moudrý, Krpálek, Vodolán, Penxa, Wölfl, Duška, Uhrin, Hrodek, Kuthan, Nechvátal

Další novinky