Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Posila: Angelo Preciado

Ekvádorský reprezentant je novým hráčem Sparty

Sdílet

Sparta má nového hráče! Tím je ekvádorský reprezentační obránce Angelo Preciado, který přichází do klubu z belgického Genku. Na Letné podepsal víceletý kontrakt. Vítej ve Spartě, Angelo!
„Máme radost, že se nám podařilo příchod Angela dotáhnout. Těší nás, že si z možností, které měl, vybral právě Spartu,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický. „Angelo je reprezentant své země v ideálním věku. Má zkušenosti například i z posledního mistrovství světa, na kterém odehrál všechny zápasy Ekvádoru v základní sestavě. Nastupoval i v belgické lize, což je kvalitní soutěž. Je zvyklý na různé herní systémy, dobře zapadne do našeho stylu hry, zkvalitní náš kádr. Všichni v klubu se těšíme, až se po splnění reprezentačních povinností připojí k týmu,“ doplňuje Rosický.
Angelo Preciado se narodil v Ekvádoru v únoru 1998. V mládeži zamířil do klubu Independiente del Valle's. S týmem vyhrál v roce 2018 pohár Copa Sudamericana, tedy druhou nejvýznamnější mezinárodní fotbalovou soutěž v Jižní Americe. Následně pak také okusil Recopu Sudamericanu, což je obnova evropského Superpoháru. Ve dvojzápase ale bylo úspěšnější brazilské Flamengo, tedy šampion Copa Libertadores.
V následující sezoně si sám v klubu Independiente del Valle's zahrál Copa Libertadores, neboli Pohár osvoboditelů, jihoamerický ekvivalent Ligy mistrů. Ve skupinové fázi se Ekvádorcům povedla dokonalá odveta, když vyhráli skupinu před Flamengem, kterému dokonce uštědřili debakl 5:0, pod který se jedním gólem podepsal i Preciado.
V té době už pětadvacetiletý obránce pravidelně patřil do kádru ekvádorské reprezentace, za kterou debutoval v roce 2018. V národním týmu odehrál v kvalifikaci na Copa America nebo mistrovství světa zápasy také proti Argentině nebo Brazílii v nejsilnějších sestavách. Preciado pak přispěl k tomu, že se Ekvádoru podařilo postoupit na mistrovské světa do Kataru. Na šampionátu v roce 2022 nastoupil jako člen základní sestavy do všech třech zápasů ve skupině s Katarem, Nizozemskem a Senegalem, ten nakonec proklouzl ze skupiny právě místo Jihoameričanů.
To už byl Preciado hráčem belgického Genku, do kterého přestoupil v lednu 2021 a s klubem hned získal belgický pohár. Celkem v Genku odehrál 59 ligových zápasů, další pět duelů si připsal v domácím poháru a pět v Evropské lize, tam si zahrál proti Rapidu Vídeň, Dinamu Záhřeb a West Hamu United. Nyní Preciado míří za novou výzvou do Sparty, kde se může stát prvním Ekvádorcem, který oblékne dres Sparty v české lize.
Angelo, ať Ti tenhle primát vyjde a daří se Ti u nás!

Další novinky