Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-18

Příprava proběhla dle našich představ

Ohlédnutí se za zimní přípravou U18

Sdílet

Osmnáctka nastoupí v neděli na úvodní jarní ligový duel na hřišti Viktorie Plzeň. Je proto čas se podívat na to, jak probíhala její zimní příprava. V textu se dozvíte naše výsledky, přečtete si rozhovor s trenérem, zjistíte postavení v tabulce, ale najdete zde i náš program.
Osmnáctka odstartovala přípravu 4. ledna a v období od 9. do 14.1. se spolu s devatenáctkou přesunula na soustředění do Třeboně. Tam ale ani jeden z našich týmů neměl na programu žádný zápas.
Sparta po návratu zasáhla do pěti klání, z toho čtyři z nich byly proti věkově starším celkům. Kluci v přípravě zvítězili třikrát, jednou nastala remíza a první prohra přišla až v generálce s naší devatenáctkou. Celkové skóre vyznělo pozitivně: 16:8.
Přehled výsledků:
AC Sparta Praha U18 – SK Prostějov U19 6:1
AC Sparta Praha U18 – ČAFC Praha (muži) 2:2
AC Sparta Praha U18 – FC ŠTK 1914 Šamorín U19 4:0
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 3:0
AC Sparta Praha U18 – AC Sparta Praha U19 1:5
Trenéři Martin Kumšta a Pavel Čunát se v rozhovoru ohlédli za zimní přípravou.
Jak hodnotíte zimní přípravu?
Celkem pozitivně, protože vše proběhlo dle našich představ. Součástí zimní přípravy bylo jako vždy soustředění v Třeboni, kde máme k dispozici vše, co potřebujeme. Spokojeni jsme i s přípravnými zápasy, zejména proti U19, a také proti mužům z nižších soutěží dospělé kategorie. Tyto duely jsou vždy přínosné, protože se blíží doba, kdy se naši hráči přesunou do této kategorie. Spokojenost panuje také se zdravotním stavem kluků, kdy se nám po celou dobu přípravy vyhýbaly závažnější zranění a nemoci.
Co vám ukázaly přípravné zápasy?
Ukázaly nám spoustu věcí, například, jak jsme na tom kondičně i herně. Nejvíce nám daly utkání s A-dorostem, které nám všem vždy otevřou oči po všech stránkách. Za společná čtyři klání se kluci mohli přesvědčit, jak na tom doopravdy jsou. O co se mohou opřít, ale hlavně, co vše je potřeba k tomu, aby se do U19 dostali.
Několik hráčů se objevilo v přípravných zápasech U19 a naopak. Jak fungovala spolupráce s U19?
V několika zápasech jsme si navzájem vypomohli. Trenér chtěl některé hráče vidět, a naopak my jsme vzhledem k úzkému kádru též využili kluky z U19.
S jakým cílem jdete do jarní části sezony?
Hlavní cíl kluků v naší kategorii je společný, ale zároveň i individuální. Dostat se do U19. Cílem nás trenérů je připravit hráče a být maximální podporou pro A-dorost.
V ligové tabulce sparťané okupují 4. příčku se ziskem 37 bodů v devatenácti utkáních. Za třetími Teplicemi zaostávají o tři, za druhým Libercem o sedm a za vedoucí Slavií o dvanáct bodů. V prvním kole cestujeme do Plzně, která se nachází na desáté pozici. Na podzim jsme doma s tímto soupeřem vyhráli 3:0.
Kompletní rozpis našich zápasů naleznete zde.

Další novinky