Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

První mistrovské utkání starších žáků

Starší žáci přivítali Pardubice

Sdílet

Česká liga žáků se rozjela a v prvním kole přivítali starší žáci FK Pardubice. Kategorie U15 třikrát dotahovala, ale otočit se nepovedlo a zápas nepoznal vítěze. Mladší spoluhráči U14 v poločase sice vedli 2:0, ale soupeř se po přestávce vrátil do hry a do poslední chvíle nebylo nic rozhodnuté.
AC Sparta Praha U15 – FK Pardubice U15 3:3 (2:3)
Branky: 7., 62. Mikuš, 20. Krpálek.
Hosté šli do vedení jíž ve třetí minutě, kdy po náběhu za obranu a povedeném centru zakončoval na první tyč jejich útočník. My jsme odpověděli standardní situací, ve které se prosadil osamocený Mikuš. Poté jsme měli možnost samostatného úniku. Po kličce brankáři však stačil obránce vykopnout míč z brankové čáry. Pardubice se opět dostaly do vedení. Střelu zpoza vápna nešťastně tečoval jeden z domácích hráčů do protipohybu Kolínka. Opět jsme dokázali vyrovnat, když si Holinka naběhl za obranu a obránce ho stihl pouze faulovat uvnitř pokutového území. Penaltu pak proměnil Krpálek. Ke konci poločasu jsme udělali dvě chyby. Nejdříve Sládeček vypíchl míč našemu brankáři a skóroval do prázdné branky a o chvilku později kopali hosté pokutový kop. V tu chvíli nás Kolínek podržel a penaltu zlikvidoval.
Druhý poločas byli hosté o něco nebezpečnější. Několikrát se jim povedlo dostat do zakončení, kde nás podržel brankář a pomohlo i břevno. My jsme se dostali do nadějných příležitostí po rychlých akcích. Často jsme však prováhali finální přihrávku. Vyrovnat se nám podařilo opět po standardní situaci, kdy si na zadní tyči našel místo pro skórování Mikuš. V poslední minutě jsme měli možnost otočit stav. V tváří tvář brankáři jsme ale neuspěli.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: "Odehráli jsme velmi těžké utkání s vynikajícím soupeřem, který měl ve svém týmu řadu nadstandardních hráčů. Od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu. Velmi si cením toho, že jsme dokázali vždy odpovědět na vedení soupeře. Všichni hráči předvedli na hřišti maximum. V takovém zápase se ukáže, jak kdo je ochotný pracovat a jít někdy i za svoje hranice."
AC Sparta: Kolínek, Duška, Krpálek, Mikuš, Vodolán (41. Spizzirri), Topič, Střeska, Kotišek M. (20. Sochůrek), Štýbr, Kuthan (55. Chrastina), Holinka
AC Sparta Praha U14 – FK Pardubice U14 3:2 (2:0)
Branky: 15. Amler, 22. Hroník, 76. Mašát.
AC Sparta: Jakisch - Krejčí, Spizzirri (41.Petrák), Jeřábek, Pospíšil, Šebrle, Hroník, Štěpánek (61. Mašát), Fejfar (61. Sochůrek), Dýcka (36. Kubíček), Amler (41. Tomáš)
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: "Je až s podivem, že v utkání padlo celkově jen pět branek, protože šlo o hodně bláznivý zápas. Možná by konečnému stavu klidně i slušel výsledek 7:7, protože šancí bylo jako máku. Ofenzívy předčily obrany, ale jejich kvalita byla slabší, čímž tak byly obě strany málo produktivní. Na naší straně si určitě dostatečně zachytal Leo Jakisch. Dva největší přínosy vidím v počtu střeleckých příležitostí a především vůli si hrábnout, dotáhnout zápas do vítězného konce a to i přesto, že herně to určitě žádný šlágr nebyl."

Další novinky