Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryU-8

Rozdíly jsou vidět každým týdnem

Ohlédnutí se za jarem U7+U8

Sdílet

Kategorie U7 a U8 se na jaře představily na více turnajích, na kterých dosáhly velmi dobré výsledky. Sedmička ovládla akce na Karlštejně a Vyšehradě. Osmička brala zlaté medaile ze Sezimova Ústí, Strahova, Zličína a Miniligy v Mladé Boleslavi. Kromě toho zaznamenala druhou příčku na PLANEO CUPu a zúčastnila se velkého turnaje v Bruselu. Uplynulý půlrok nám v rozhovoru zhodnotil koordinátor těchto dvou týmů Jan Lanhaus.
Jak hodnotíte jarní část sezony?
Na toto nejde odpovědět jinak než pozitivně! Absolvoval jsem další skvělou část, během které jsem mohl s celým realizačním týmem dělat tu nejlepší možnou aktivitu – rozvíjet a vychovávat malé sparťany.
V čem vidíte největší rozdíl v týmech U7 a U8 od léta loňského roku?
Rozdíly jsou vidět každým týdnem, jelikož kluci se neustále rozvíjí a formují. Velkým progresem je celková socializace a aklimatizace hráčů v tréninkovém centru na Strahově.
Co bylo pro vás nejpřínosnější za toto období?
V tomto období bylo velmi důležité, že každá kategorie odehrála zahraniční turnaj, kde se skvěle konfrontovala a získala mnoho podnětů pro další rozvoj. Obě kategorie si mohly vyzkoušet, jaké to je vlastně vůbec přijet do cizí země a prokazovat hodnoty Sparty.
Jak fungovala kooperace mezi U7 a U8?
Kooperace fungovala opravdu skvěle i díky velké propojenosti trenérů, kteří se snažili co nejvíce předávat zkušenosti všem hráčům. Kluci měli jeden den v týdnu společné tréninky a zároveň spolu absolvovali mistrovská utkání, kde byla velká kooperace. V příštím roce se na tuto propojenost určitě naváže a stále budeme v tomto trendu pokračovat jak v tréninkové činnosti, tak v zápasech kategorií U7 a U8.
V rozhovoru přes zimu jste zmínil, že z hráčů chcete formovat dobré osobnosti a také, že je chcete naučit spolupracovat a budovat vzájemnou důvěru. Pozorujete v této oblasti progres?
Toto nejde zhodnotit teď, ale až v průběhu let. Každopádně si myslím, že kluci mají tímto směrem dobře našlápnuto. Spolupráce a důvěra se určitě neustále zlepšovala a projevovala například i tak, že starší hráči měli na starost odvádět po tréninku k rodičům mladší hráče a tento čas využívali i pro konverzace o tréninku a mimofotbalové aktivitě.

Další novinky