Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Tenhle gól si snad ani nebudu počítat

Ladislav Krejčí po vítězství proti Teplicím

Sdílet

Ačkoliv to nejprve vypadalo, že dal vyrovnávací gól proti Teplicím Qazim Laci, nakonec se ukázalo, že balon ještě tečoval Ladislav Krejčí. Tomu byla nakonec branka přiznána. I na to přišla řeč na tiskové konferenci.
Láďo, bylo to stylové vyvrcholení roku?
Určitě bychom chtěli hrát poslední zápas ve větším klidu. Zkomplikovalo se nám to, ale klobouk dolů přede všemi. Hráči, realizačním týmem i fanoušky. Dokázali jsme opět, že bojujeme až do konce. I nepříjemné průběhy zápasů dokážeme zvládnout a zvítězit.
Čím si vysvětluješ začátek zápasu? Vyloučení, gól i dalších pár minut...
Bylo tam hodně chyb. Já jsem nás dostal pod tlak standardní situací a ztrátou míče. Červená padla po naší standardce, kdy jsme špatně vyhodnotili situaci. Vstup nebyl ideální. Pak se to na tom zápase odrazilo. Musíme brát v potaz, že je toho strašně moc. Nejde každý zápas zvládnout s přehledem. Pauzu už potřebujeme, hodí se nám. I když se nám vstup nepovedl, odnášíme si tři body. To je nejdůležitější. I takové zápasy dokážeme zvládnout.
Kde vidíš důvody obratu?
Naše touha po vítězství. Snažili jsme se furt stejně a přidávali. To nám pak přineslo vítězství. Nepolevovali jsme a pořád věřili. Říkali jsme si, že musíme co nejvíc hrát do meziprostoru, abychom je přečíslovali a byli ready na jednu dvě situace. Měli jsme jich víc. Ty jsme bohužel nevyužili. Dvě jsme ale zvládli a dokázali je proměnit.
Kdyby Ti někdo řekl, že bude tenhle rok plný velkých obratů, končit takovým stylem, co by sis pomyslel?
Řekl bych si, že su strašně šťastný. Po takových sezonách a letech toužíte. Chcete co nejvíc úspěchů, zážitků a vítězství. Su za to strašně rád. Nejsu jediný. Doufám, že takových momentů bude čím dál víc a že to bude nás i fanoušky bavit.
Ty i Brian Priske chcete neustále posouvat výkony. Jaké body byste vyzdvihl?
Vyzdvihnul bych naše nastavení v evropských zápasech. Chceme mít svou vlastní tvář. I v české lize už s výjimkou tohoto zápasu dominujeme. Musí se nám naši soupeři podřizovat. Realizační tým nastavil vysokou kvalitu systému. Neustále ho vylepšujeme.
Dal jsi někdy zvláštnější gól?
Řekl bych, že ne. To si snad ani nebudu počítat.
Můžeš popsat tu situaci ve 33. minutě? Co se tam stalo?
Šel jsem do hlavičky, soupeř mě trefil, pak se mi omlouval. Nevím, jestli mě trefil loktem nebo hlavou. Rozhodčí mi řekl, že tam nebyl žádný záběr, kde by to bylo vidět.

Další novinky