Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-11

Týmy U10 a U11 stříbrné na turnajích

U10 se představila na Slovensku, U11 v Německu

Sdílet

Sparťanská desítka a jedenáctka se představily na mezinárodních turnajích v zahraničí. Kategorie U11 dokonce nastoupila v Německu na dvě akce. O rok mladší sparťani se představili na Slovensku.
U11
V sobotu 9. září vycestovala jedenáctka na turnaj do města Röslau, na kterém startoval i Bayern či Lipsko. Zápasy se hrály formou 6+1 na 1x16 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Weilenstadt "A" 16:0
Góly ACS: Sommer (5), Miramand (3), Čagánek (3), Bocchetti (2), Kult (2), Tayamba.
AC Sparta Praha – Herta Zehlendorf 2:0
Góly ACS: Bocchetti, Čagánek.
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 2:0
Góly ACS: Miramand (2).
Se třemi výhrami a jasným skóre 20:0 jsme si zajistili místenku do vyřazovací fáze.
Čtvrtfinále:
AC Sparta Praha – Weilenstadt "B" 11:0
Góly ACS: Sommer (4), Kult (4), Kisel (2), Žúbor.
Semifinále:
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 3:0
Góly ACS: Sommer (2), Tayamba.
Finále:
AC Sparta Praha – RB Lipsko 0:2
Sparťani šli turnajem pevným krokem až do finále, kdy po skupině na přidali své cestě další dvě výhry a ani tentokrát neinkasovali. Ve finále bylo ale nad jejich síly Lipsko. Na akci jsme tak obsadili 2. místo. Kromě toho jsme získali i dvě individuální ceny – Samuel Sommer byl vyhlášen nejlepším střelcem a Martin Seďa nejlepším brankářem turnaje.
Nominace Sparty: Seďa, Pantie, Kisel, Phan, Miramand, Žúbor, Bocchetti, Kult, Čagánek, Sommer.
Trenér Filip Kracík hodnotí akci: „Turnaj se nám herně povedl a v každém zápase jsme ukázali svojí herní tvář. Dokázali jsme kontrolovat hru a soupeře napadat velmi vysoko. Až do finále jsme působili opravdu suverénně a měli jsme nejlepší skóre ze všech. Finálový zápas s Lipskem jsme trochu neustáli v hlavách, kdy kluci chtěli až moc a svazovalo jim to nohy. I přes úvodní tlak jsme bohužel poprvé na turnaji inkasovali a Lipsko od té doby bylo lepším týmem a zápas zkušeně dohrálo do vítězství. Klukům bych chtěl poděkovat za reprezentaci našeho klubu a taky vyzdvihnout naše dvě vítězství proti gigantovi z Mnichova, kterých si opravdu moc vážíme. Na závěr bych vyzdvihl krásný areál v Röslau a skvěle připravené hřiště, které přesně odpovídaly formátu 6+1.“
O den později odehrála jedenáctka turnaj v Töppenu, kde je opět čekali utkání se zajímavými soupeři. Duely se hrály formou 6+1 na 1x14 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FK Hvězda Cheb 8:0
Góly ACS: Hruška (2), Čagánek (2), Pertlík (2), Karas, Bocchetti.
AC Sparta Praha – FSV Naila 4:0
Góly ACS: Bocchetti (2), Hruška, Tayamba. 
AC Sparta Praha – Herta Zehlendorf 4:2
Góly ACS: Čagánek (2), Karas (2).
AC Sparta Praha – RB Lipsko 1:2
Gól ACS: Bocchetti.
AC Sparta Praha – VFC Plauen 2:0
Góly ACS: Bocchetti, Karas.
S výjimkou zápasu s Lipskem jsme ostatní souboje dotáhli do vítězného konce. Ve skupině jsme nakonec skončili o skóre třetí a nepostoupili jsme do semifinále.
O umístění:
AC Sparta Praha – FC Slavia Karlovy Vary 1:0
Gól ACS: Kisel.
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 2:4
Góly ACS: Karas, Bocchetti.
Po výhře s Karlovými Vary a prohře s Bayernem jsme turnaj zakončili na 6. pozici.
Nominace Sparty: Jirk, Kisel, Pantie, Pertlík, Macháček, Karas, Bocchetti, Čagánek, Hruška, Haller.
Trenér Filip Kracík hodnotí akci: „Naše výkony už neměly takovou kvalitu jako v sobotu, ale stále jsme se ve všech zápasech ve skupině prezentovali lepší hrou, než soupeř. Štěstíčko se od nás odklonilo, když jsme ve skupině skončili na skóre (o jeden méně vstřelený gól) třetí a nepostoupili do semifinále. Přesto všechno jsme mohli v rámci dvou dnů poměřit po třetí síly s Bayernem, který nás tentokrát ve skvělém utkání nahoru dolů porazil. Celý víkend v Německu hodnotím velmi pozitivně, odehráli jsme skvělé zápasy a mnoho minut, které nás posunuli zase o krok dál.“
U10
Desítka se v neděli 10.9. představila na turnaji v Bratislavě, na kterém se startovalo celkem deset týmů z Česka, Maďarska a Slovenska. Zápasy se hrály formou každý s každým (6+1 na 1x18 minut).
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:0
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 5:2
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 3:1
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava (modrý) 0:1
AC Sparta Praha – MTK Budapešť 0:2
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava (bílý) 8:1
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 3:1
AC Sparta Praha – DAC Dunajská Streda 3:1
AC Sparta Praha – AS Trenčín 4:0
Na akci jsme dosáhli bilance 7 výher a 2 prohry při skóre 28:9, což v konečné tabulce stačilo na druhé místo za MTK Budapešť a před třetí Ostravou. Jan Švingr byl navíc vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.
Nominace Sparty: Švingr, Čanecký, Češka, Hroník, Kadlec, Karnolt, Křivák, Kůtek, Lipper, Růžička.
Trenér Adam Gaisler hodnotí akci: „První výraznější zahraniční konfrontace pro náš ročník dopadla z mého pohledu velmi dobře. Herní projev týmu nám trenérům dělal určitě radost. Veškeré zápasy nás dobře prověřily a s výjimkou MTK Budapešť, která turnaj zaslouženě vyhrála, jsme všechny soupeře herně přehráli. S celým turnajem můžeme být zcela spokojeni.“

Další novinky