Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11

U11 šestá na PLANEO CUPu

Finálový turnaj v Benešově

Sdílet

Jedenáctka Sparty se v rozmezí od 6. do 7. května zúčastnila finálového turnaje PLANEO CUPu v Benešově. Po U13 šlo o naši druhou kategorii, která zabojovala o prvenství v závěrečné fázi Poháru mládeže FAČR.
Zápasy na turnaji byly hrány formou 5+1 na 1x20 minut. 24 týmů bylo rozděleno do čtyř skupin. Sparťané se představili ve skupině D.
AC Sparta Praha – FC Trinity Zlín 4:0
AC Sparta Praha – FK Viagem Příbram 1:5
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 2:0
AC Sparta Praha – 1. FC Poruba 6:0
AC Sparta Praha – MFK Nové Město nad Metují 2:0
Pořadí ve skupině:
  1. FK Viagem Příbram
  2. AC Sparta Praha
  3. FC Poruba
  4. FC Trinity Zlín
  5. MFK Nové Město nad Metují
  6. SK Dynamo České Budějovice
V základní fázi jsme dosáhli bilance 4 výhry a 1 prohra při skóre 15:5. V tabulce jsme obsadili druhou příčku o jeden bod za Příbramí.
První dvě mužstva z každé ze skupin postupovala do zlaté skupiny, ve které se hrálo o celkové prvenství. Výsledek ze zápasu s FK Viagem Příbram se přenesl do finálové fáze.
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 1:2
AC Sparta Praha – FC Sparta Brno 0:3
AC Sparta Praha – SK Sparta Kolín 3:0
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 3:0
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:2
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 2:3
Zlatá skupina nám nevyšla úplně podle představ a zakončili jsme ji se dvěma výhrami, jednou remízou a čtyřmi prohrami při skóre 12:15. Získaných 7 bodů nám vyneslo konečnou 6. pozici.
Konečné pořadí:
  1. FC Sparta Brno
  2. FC Zbrojovka Brno
  3. FK Viagem Příbram
  4. SK Sigma Olomouc
  5. FC Slovácko
  6. AC Sparta Praha
  7. SK Sparta Kolín
  8. Bohemians Praha 1905
Nominace Sparty: Slabý – Foglar, Tomeček, Salač, Brett, Winterling, Domdjoni, Pavelec, Brosch, Žák.
Šimon Slabý byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.
Trenér Oldřich Šmerda hodnotí PLANEO CUP: „Z turnaje mám popravdě smíšené pocity. Přestože na velmi malém prostoru jsme herně nepropadli, tak se nám však ani nedařilo vnést do utkání rozdílový faktor ať už z týmového, nebo individuálního hlediska. Především proti silovému pojetí hry se nám hrálo velmi těžko a o fyzickou stránku jsme se opřít nemohli. Čekal jsem ovšem, že budeme o něco lepší individuálně a prosadíme se mnohem častěji technickou vyspělostí. Přestože oproti loňskému roku jsme se výrazně posunuli a předvedli mnohem lepší výkony, tak ve zlaté skupině mi chyběla z naší strany větší kvalita ve finální fázi. Velkým pozitivem je individuální trofej pro Šimona Slabého za nejlepšího brankaře celého turnaje. Šíma si v mých očích trofej jednoznačně zasloužil a týmu pomohl jak dobrými zákroky, tak trpělivou hrou nohama.“
Zdroj: planeocup.cz

Další novinky