Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

U15 druhá na Bican Cupu

Ve finále jsme podlehli Dinamu Záhřeb

Sdílet

Sparťanská patnáctka startovala o víkendu (12.-13.8.) na tradičním Bican Cupu, který se konal v tréninkovém centru Slavie na Xaverově. Našim klukům se při desetičlenné účasti podařilo probojovat až do finále, kde ale bylo nad jejich síly Dinamo Záhřeb.
Jubilejní 40. ročník Bican Cupu hostil 10 mužstev z Německa, Belgie, Polska, Chorvatska, Slovenska a Česka, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti.
V sobotu byly na programu skupinové souboje, jejichž hrací doba byla 1x30 minut.
Základní skupina:
Do turnaje jsme vstoupili výborným výkonem proti Baníku. V zápase jsme nastřelili dvě tyče a nevyužili dalších velkých šancí, co vyústilo v bezbrankovou remízu.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 0:0
Ve druhém utkání jsme proti velmi silnému Lechu Poznaň odehráli vyrovnaný duel. Byl to však soupeř, který měl první velkou šanci, když nastřelil konstrukci naší branky. Následně jsme měli dvě velké příležitosti ke vstřelení gólu i my. V té první nastřelil opět tyč Švec a stejného hráče v následné šanci vychytal brankář. Po chybě v rozehrávce a rychlém protiútoku jsme ale inkasovali a klání výsledkově nezvládli.
AC Sparta Praha – KKS Lech Poznaň 0:1
V úvodních deseti minutách souboje se Žilinou jsme našeho soupeře přehrávali a zahodili několik slibných šancí. Po krátkém polevení jsme MŠK závěrečných deset minut opět zatlačili, ale ani jeden z trojice Konečný, Krejčí, Švec ve svých tutových šancích nebyli přesní a brankář hostů je zázračně vychytal.
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 0:0
V posledním utkání skupiny s Wolfsburgem jsme prolomili střeleckou smůlu. I přes neproměněnou penaltu již ve 3. minutě, jsme dali brzy gól, kdy prudký centr na zadní tyči doklepl do branky Krejčí a zanedlouho jsme přidali i druhý. Azaka se dostal za obranu soupeře a nekompromisně obstřelili brankáře, 2:0.
AC Sparta Praha – VfL Wolfsburg 2:0
Góly ACS: Krejčí, Azaka.
Skupinová fáze byla chudá na góly. Se skóre 2:1 při bilanci 1 výhra, 2 remízy a 1 prohra jsme se kvalifikovali do semifinále, ve kterém jsme vyzvali belgické Antverpy. Play off a duely o umístění se hrály v neděli na 2x20 minut.
Semifinále:
Mezi nejlepší čtveřicí jsme narazili na vítěze druhé skupiny – Royal Antverpy. Odehráli jsme výborný první poločas, ve kterém jsme opět neproměnili pokutový kop. Druhý poločas byl z obou stran velmi bojovný, a ne tak fotbalový, jako ten první. Po remíze v základní hrací době jsme byli úspěšnější na penalty (proměnili Bolorbold, Federle a Heisig) a zaslouženě postoupili do finále.
AC Sparta Praha – Royal Antverpy FC 0:0, 3:2 na penalty
Finále:
Zde jsme se střetli s Dinamem Záhřeb. Vstup do utkání jsme měli dobrý a vytvořili si několik slibných příležitostí. Po ztrátě míče na soupeřově vápně a následném rychlém protiútoku jsme ale od 12. minuty prohrávali. Již za tři minuty jsme obdrželi druhý gól. I přes náznaky šancí začátkem druhého poločasu se nám nepodařilo vstřelit branku, a naopak jsme ještě v úplném závěru utkání dvakrát inkasovali. Po prohře jsme tak obsadili skvělou druhou příčku. Jakub Mašát byl navíc vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.
AC Sparta Praha – GNK Dinamo Záhřeb 0:4
Spartu reprezentovali: Mašát, Schutz – Vosička, Federle, Pech, Kubíček, Heisig – Matějka, Bolorbold, Vondrášek, Konečný, Kos, Forejt, Klečar, Nespěšný – Azaka, Kos, Krejčí.
Konečné pořadí:
  1. GNK Dinamo Záhřeb
  2. AC Sparta Praha
  3. Royal Antverpy FC
  4. KKS Lech Poznaň
  5. VfL Wolfsburg
  6. MŠK Žilina
  7. SK Slavia Praha
  8. FK Dukla Praha
  9. FC Baník Ostrava
  10. Hertha BSC
Trenér Matyáš Kudela hodnotí Bican Cup: „Odehráli jsme moc dobrý turnaj, na kterém jsme se střetli s velmi silnými protivníky. V základní skupině se nám nedařilo střelecky a na tom jsme ztroskotali hlavně při remíze s Baníkem a v utkání se Žilinou. Jinak jsme se však prezentovali dobrou výkonností a zaslouženě ze skupiny postoupili. V semifinále jsme odehráli výborný první poločas a se silnými Belgičany dominovali. Druhou polovinu jsme doslova odbojovali a zaslouženě na penalty postoupili. Ve finále jsme drželi se soupeřem krok do prvního gólu. Poté však Dinamo probralo iniciativu a ukázalo ohromnou sílu. Za to, jak se na turnaji naši hráči prezentovali, je musím moc pochválit.“

Další novinky