Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

U15 pátá na Bican Cupu

V souboji o 5. místo jsme porazili Herthu Berlín

Sdílet

Patnáctka se o víkendu představila na tradičním Bican Cupu v Xaverově. Na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji skončila na 5. místě.
Na 39. ročníku Bican Cupu jsme byli obhájci prvenství z uplynulého roku a celkově jsme sem přijeli jako pětinásobný vítěz turnaje (1996, 2003, 2015, 2016, 2021).
Letos se ho zúčastnilo 8 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Sparťani ve skupině B narazili na Baník Ostrava, německou Herthu Berlín a polský Lech Poznaň.
Skupina A Skupina B
SK Slavia Praha AC Sparta Praha
MŠK Žilina FC Baník Ostrava
NK Lokomotiva Zagreb Hertha BSC
Puskás Akadémia FC Lech Poznaň
Sobota (skupina)
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:2 (0:2)
Gól: Holinka.
AC Sparta Praha – Hertha BSC 0:0 (0:0)
AC Sparta Praha – Lech Poznaň 0:2 (0:2)
Turnaj pokračoval v neděli, kdy se nejprve odehrály „malé“ a „velké“ semifinále a následně utkání o konečné umístění.
Neděle
Zápas o 5. – 8.místo:
AC Sparta Praha – Puskás Akadémia FC 2:0 (0:0)
Góly: Topič, Jeřábek.
Zápas o 5. místo:
AC Sparta Praha – Hertha BSC 0:0, (3:2 pen.)
Po vítězství nad týmem z hlavního města Německa jsme obsadili 5. příčku.
Na turnaji nás reprezentovali tito hráči: Jakisch, Stoulil – Dýcka, Jeřábek, Hocek, Pech, Bolorbold, Jupa-Williams, Petrák, Šebrle, Kotíšek V., Fejfar, Sochůrek, Kotíšek M., Shyshekvych, Hroník, Holinka, Topič.
Trenér Tomáš Kabelák zhodnotil Bican Cup následovně: „V sobotní skupině se nám herně nedařilo tak, jak bychom si představovali. V prvním utkání jsme po slibném úvodu inkasovali vlastní gól z rohu a poté z penalty, čímž jsme se ve druhé půli zmohli pouze na snížení. Zápas s Herthou byl z naší strany v první půli poměrně aktivní a dařilo se nám kombinovat ve středu hřiště, bohužel jsme se nedokázali více prosadit do vápna soupeře. Ten zase více hrál na naší polovině v druhém dějství, avšak jedinou velikou šanci zápasu jsme si vytvořili my v poslední minutě. Utkání s Lechem Poznaň bylo víceméně v taktovce polského týmu a zaslouženě nás porazil. V duelu o umístění se nám povedl zápas s Puskás Akadémia FC jak herně, tak výsledkově. V posledním klání jsme svedli velmi bojovné a vyrovnané utkání opět s Herthou Berlín. Nicméně žádná ze šancí se neujala, a tak o našem 5. místě rozhodly pokutové kopy, ve kterých jsme byli stoprocentní.“
Zdroj foto: slavia.cz

Další novinky