Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-9

U9 třetí na PLANEO CUPu

Dva body nás dělily od prvního místa

Sdílet

Devítka Sparty se o víkendu 27. a 28. května zúčastnila finálového turnaje PLANEO CUPu ve Varnsdorfu. Na akci předváděli sparťané pěkné výkony a s výjimkou jedné remízy a jedné prohry se jim podařilo všechny ostatní souboje dotáhnout do vítězného konce. V celkovém zúčtování to stačilo na 3. příčku.
Ze šestičlenné základní skupiny se do závěrečných bojů o medaile mohly probojovat první dva týmy tabulky. Zbývající mužstva čekaly skupiny o umístění.
AC Sparta Praha – FC Svratka Brno 7:2
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 5:0
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 4:1
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:0
AC Sparta Praha – FK Arsenal Česká Lípa 14:0
V sobotu jsme ve všech zápasech herně dominovali. Nejkvalitnější a zároveň z obou stran velmi atraktivní zápas jsme odehráli proti Baníku Ostrava. Naše nejtěsnější výhra rozhodla o tom, kdo skončí na prvním a druhém místě ve skupině. Bez jediného zaváhání jsme se tak kvalifikovali do zlaté skupiny.
V sobotu Spartu reprezentovali: Struneček, Růžička, Milutinovič, Kadlec, Hroník, Psota, Arient, Garza, Dočkal, Juráš.
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 3:3
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 6:1
AC Sparta Praha – Slezský FC Opava 5:3
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 9:2
AC Sparta Praha – SK Benešov 3:2
AC Sparta Praha – FK Pardubice 2:7
V neděli jsme vstoupili do zlaté skupiny velmi smolnou remízou s Olomoucí, kdy jsme rychle vedli, zahodili další vyložené šance, zatímco soupeř byl velmi efektivní, a i díky sporné vyrovnávací brance, jsme nedokázali tento zápas rozhodnout v náš prospěch, což se ve finále ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů konečného umístění. V dalším utkání jsme nastoupili proti Brnu, které dosud neztratilo ani bod. Kluci se ale rychle otřepali z nepovedeného vstupu do skupiny a zvítězili jednoznačně 6:1, když Zbrojovka snížila až v samotném závěru. Po vítězství nad Opavou nás čekalo derby, které jsme herně zcela ovládli a zaslouženě vyhráli vysoko 9:2.
Po těžkém zápase s Benešovem, kdy jsme naopak výsledek otáčeli na poslední chvíli, nás po krátké pauze čekalo poslední vystoupení proti Pardubicím. Zápas proti fyzicky vyspělému soupeři se nám bohužel vůbec nepovedl. Rychle jsme smolně prohrávali o dvě branky, vždy jsme snížili, vytvořili si další vyložené šance, které jsme bohužel nedokázali proměnit, a naopak soupeři jsme branky svými chybami sami darovali. Pardubice nás po vítězství odsunuly na 3. pozici, přičemž měly stejný počet bodů jako my. Za vítěznou Zbrojovkou jsme zaostali o dva body.
Konečné pořadí:
  1. FC Zbrojovka Brno
  2. FK Pardubice
  3. AC Sparta Praha
  4. FC Baník Ostrava
  5. SK Slavia Praha
  6. SK Benešov
  7. SK Sigma Olomouc
  8. Slezský FC Opava
V neděli spartu reprezentovali: Struneček, Švingr, Kadlec, Hroník, Psota, Češka, Straka, Pátek, Karnolt.
Trenér Jaroslav Vavříček hodnotí PLANEO CUP: „Pokud se budeme bavit o umístění, je pro nás konečné 3. místo neúspěchem, vzhledem k předváděné hře po oba turnajové dny. V této kategorii však jde hlavně o individuální herní projev hráčů. A právě po stránce sportovní, a tedy mnohem důležitější, musíme být spokojeni. Ve všech utkáních, až na to poslední proti Pardubicím, jsme herně dominovali, kluci předvedli krásné individuální výkony a jako jediní přehráli i pozdějšího vítěze turnaje, Zbrojovku Brno. Bohužel nás v některých zápasech dohnala nízká efektivita zakončení. Přesto si od nás všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za své výkony, kterými se prezentovali po oba hrací dny. Poděkování patří také rodičům, kteří nám po oba dny neúnavně fandili až do konce.“
Zdroj foto: planeocup.cz

Další novinky