Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-13

Úspěšná představení v Interlize

U12 a U13 absolvovaly duely v Polsku

Sdílet

Kategorie U12 a U13 během posledního víkendu (12. – 13.11.) cestovaly do Polska, kde je čekala 2. a 3. kola Interligy. První hrací den byl na programu ve Wroclawi a druhý v Zabrze. Přečtěte si, jak se dařilo naším týmům.
U13
Utkání se hrála s deseti hráči v poli plus brankář při délce zápasů 2x30 minut.
Wroclaw:
WKS Slask Wroclaw – AC Sparta Praha 1:1 (1:0)
Gól ACS: Hrdlička.
AC Sparta Praha – FK Rukh Lvov 2:1 (1:1)
Góly ACS: Holinka, Rus.
Zabrze:
Górnik Zabrze – AC Sparta Praha 2:4 (1:4)
Góly ACS: Holub, Hrodek, Müller, Klíma.
AC Sparta Praha – Mészöly Budapešť 4:3 (0:2)
Góly ACS: Hrdlička (3), Müller.
Spartu reprezentovali tito hráči: Hruška, Dyntar – Havrlík, Müller, Hybler, Hrdlička, Šimeček, Makovský, Klíma, Hrodek, Holoubek, Kronberger, Faltus, Kropík, Holub, Rus, Holinka, Květoň, Volek, Přibyl.
Trenér Michal Vychodil hodnotí vystoupení svých svěřenců: „Z náročného víkendového výjezdu do Polska se vracíme s pozitivní bilancí i přesto, že naše výkony byly jako na houpačce. Právě proto musím ale ocenit zvládnuté duely a kluky celkově pochválit! První den se nám herně dařilo více, a především s ukrajinským týmem jsme se prezentovali velmi dobře. Když si vzpomenu, jak nás o prázdninách v kvalifikaci Lvov smázl, tak tentokrát bylo všemu naopak.
V neděli jsme se s kumulující únavou již herně a takticky hůře rozhodovali, a protože i dovednostně nám to tolik nelepilo, hodně jsme kazili. Neupouštěli jsme však od nátlakové hry a utkání byla opravdu hektická. I to je však poučné, protože jinak se hraje v únavě pod tlakem výsledku či způsobu hry soupeře než při pohodovém průběhu. Můj kritičtější tón byl tentokrát více potřeba (nemůžeme zavírat oči na základě úspěšného výsledku), protože se chceme neustále posouvat, zlepšovat a dominovat, být prostě jednoznačně lepší a lepší.“
U12
Utkání se hrála s osmi hráči v poli plus brankář při délce zápasů 2x30 minut.
Wroclaw:
AC Sparta Praha – Rukh Lvov 3:4 (1:1)
Góly ACS: Kubín (2), Hašler.
WKS Slask Wroclaw – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)
Gól ACS: Hašler.
Zabrze:
Górnik Zabrze – AC Sparta Praha 1:2 (0:2)
Góly ACS: Hašler (2).
AC Sparta Praha – Mészöly Budapešť 6:0 (3:0)
Góly ACS: Bayer, Kubín, Hašler, Tůma, Vitarigov, Malý.
Spartu reprezentovali tito hráči: Procházka, Michal, Štěpnička, Sojka, Tůma, Babiar, Rumanský, Malý, Matějka, Kapusňak, Ševínský, Baroch, Bayer, Vitarigov, Kubín, Macků, Macháček, Hašler.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí vystoupení svých svěřenců: „Naše sobotní vs. nedělní výkony byly jako noc a den a těžko říct, jestli to víc ovlivnil nestandartní rozměr sobotního/nedělního hřiště, delší cestování před zápasy nebo prostě jen dobří soupeři. Každopádně na to nemůžeme pohlížet a pravdou je, že sobotní vystoupení mělo od našich představ hodně daleko a na první pohled bylo evidentní, v čem všem se potřebujeme zlepšit. Od A do Z nám chybělo téměř vše, čím bychom se chtěli prezentovat. Je potřeba také pochválit kvalitu obou sobotních soupeřů.
V neděli už byla naše hra výrazně lepší. Projevili jsme větší klid na kopačkách i herní odvahu. Mnohem lépe jsme kontrolovali hru, navíc jsme i dobře využívali obrovské délky hřiště, na které se v hale v Zabrze hrálo. Interligové zápasy nám opět ukázaly skvělou konfrontaci pro všechny hráče a bonusem bylo, že jsme zvládli dvě kola během jednoho víkendu.“

Další novinky