Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: Březnový souhrn akcí, turnajů a zápasů

Reportáže a fotografie ze všech akcí

Sdílet

Březen začal velkou akcí a to výjezdem do Berlína, kde se vybraná děvčata mohla podívat do města a poznat historii a památky. Dozvědět se, jak to dříve vypadalo, když byl Berlín rozdělen známou "Berlínskou zdí" na východní a západní Berlín.
Po prohlídce města následoval oběd v tréninkovém centru Herthy Berlín a nesměla chybět ani prohlídka jejich mládežnické akademie a tréninkového centra. Byla radost vidět, jak děvčata sledují místa, kde vyrůstají budoucí bundesligoví hráči - hráč akademie Dan Kastner k nim i krátce promluvil, protože je to reprezentant ČR do 18 let. 

Odpolední program a hlavní program dne byla návštěva Olympijského stadionu v Berlíně a sledování bundesligového utkání Hertha Berlín - Mainz 04. Za slunečného, leč mrazivého odpoledne, děvčata viděla po jedné brance na každé straně. Neskutečná však byla atmosféra zápasu, kde bylo 41 000 diváků, kteří svůj tým hlasitě povzbuzovali. O berlínské návštěvě jsme psali již zde
Neděle byla ve znamení utkání v berlínské části Zehlendorf. Děvčata starší přípravky sehrála s místním dívčím týmem.  Co se týče výsledku jednoznačné utkání, s výkonem trenérka až tak spokojená nebyla. Utkání se odehrálo na hřišti pro pozemní hokej, což hráčkám dělalo trošku potíže a také na ně dolehlo, že hrají v Německu, znát byla velká nervozita. 
AC Sparta Praha WU11 - Hertha 03 Zehlendorf 10:1 (4:0) 
Branky ACS: Kurzweilová A. 5, Straková 2, Kurzweilová N., Kamitzová, Kratochvílová 
Sestava: Drtinová, Norková - Porupková, Řídkosilová, Machová, Kurzweilová N., Kratochvílová, Straková, Hudáková, Kurzweilová A, Kamitzová 
Hned ve středu 15. března dorazili do Satalic kluci ze starší přípravky ze Kbel (ročník 2013) a na děvčata čekala těžká zkouška.  
Na těžkém terénu, kdy umělou trávu pokryl čerstvě napadnutý mokrý sníh, odehrál jeden tým vyrovnané utkání, druhý tým složený z mladších hráček a méně zkušených, to měl těžší, ale děvčata se snažila stále hrát aktivně, což soupeř trestal brankami. I bez několika hráček, které mají jarní prázdniny, nebo se léčí doma z nachlazení, odehrála děvčata dobrá utkání.  
AC Sparta Praha WU11 - Spartak Kbely (2013) 7:8 a 3:11 
Sestava 1: Drtinová - Norková, Machová, Řídkosilová, Kurzweilová A., Straková, Likařová 
Sestava 2: Jansová - Pavlovičová, Krafnettrová N., Kurzweilová N., Jásková, Kamitzová, Korpan 
Komentář trenérů: "Bohužel vytváříme stále dost chyb, které se často opakují - především v rozehrávkách (brankářky i hráčky v poli), kdy zbrkle odkopáváme vybojované míče do prostorů, kde je soupeř. Přípravné utkání splnilo účel, i když jsme ho ukončili vzhledem k počasí dříve". 
V neděli 19. března se do Satalic, se za příjemného jarního počasí, sjely dívčí týmy Slavie a Pardubic, aby otestovaly svou formu před jarním startem soutěží, v malém turnaji. Sparťanky postavily dva týmy a hrálo se každý s každým na dvakrát 15 minut na dvou hřištích. 
Turnaj měl rychlý spád a na konci byla znát na hráčkách únava. Celý turnaj vyhrála Slavia, sparťanky obsadily druhé a třetí místo a poslední skončila děvčata z Pardubic. 
Turnaj Satalice 
ACS bílá - FK Pardubice 9:2 (4:1) 
Branky ACS: Straková 3, Adamcová 2, Machová, Kurzweilová A., Porupková, vlastní 
ACS bílá - SK Slavia Praha 2:5 (2:3) 
Branky ACS: Machová 2 
ACS bílá - ACS rudá 7:1 (5:0) 
Branky ACS bílá: Adamcová a Kurzweilová A. po 2, Piovarči, Straková, Machová 
Branka ACS rudá: Kamitzová 
ACS rudá - SK Slavia Praha 0:7 (0:2) 
Od začátku utkání byla aktivnější Slavia, mladší a méně zkušenější tým, ale bojoval a odehrál výborně první poločas, kdy inkasoval až před koncem poločasu. V druhé půli již svou převahu Slavia vyjádřila i brankově, kdy děvčata minimálně ve třech případech udělala chyby, po kterých soupeřky snadno skórovaly.
ACS rudá - FK Pardubice 6:3 (2:3) 
B
ranky ACS: Korpan a Dvořáková po 2, Pavlovičová, Kamitzová 
První poločas byl jako na houpačce a na konci 15minutovky byla ve vedení děvčata Pardubic. Hlavně rozehrávka od naší branky nám dělala problémy, po nichž jsme inkasovali 2 ze 3 gólů. Do druhé půle vletěly sparťanky jako uragán a skóre otočily, byly lepší na hřišti a nastřílely celkem 6 branek. Jednalo se o vyrovnané utkání, se šťastnějším koncem pro sparťanky. 
Pořadí v turnaji: 
1. SK Slavia - 9 b. 
2. ACS bílá - 6 b. 
3. ACS rudá - 3 b. 
4. FK Pardubice - 0 b. 
ACS bílá: Drtinová, Norková - Adamcová, Řídkosilová, Machová, Kurzweilová A., Straková, Piovarči, Porupková 
ACS rudá: Jansová - Kamitzová, Krafnettrová N., Dvořáková, Jásková, Pavlovičová, Kurzweilová N., Korpan, Křížková 
V sobotu 25. března odehrála starší přípravka v Sibřině turnaj s týmy Sibřiny, Čestlic, Březiněvsi, Úval. Na hřišti menších rozměrů se odehrál zajímavý turnaj. Děvčata doplatila hlavně na slabší koncovku a slabší důraz před vlastní i soupeřovou brankou.  
V úvodu sparťanky potrápily domácí tým a nakonec vydřely remízu, což byla jediná ztráta domácího týmu, pozdějšího vítěze turnaje. Utkání s Čestlicemi bylo ve znamení dobývání branky Čestlic a po chybách v obraně zvítězily Čestlice.  
Podobný scénář jen jiný soupeř, tentokrát Březiněves. Na vedení Březiněvsi 2:0 děvčata zareagovala snížením na 1:2 Jínovou, ale při snaze o vyrovnání se otvírala obrana sparťanek a toho soupeř jednou využil a zvítězil na konec 3:1. Poslední utkání proti Úvalům skončilo prohrou sparťanek v poměru 1:4. Děvčata obsadila pátou příčku a za velkého deště odjížděla domů. 
Turnaj Sibřina 
ACS - Sibřina 2:2 (0:1) - branky ACS: Drtinová, Šillová 
ACS - Čestlice 0:2 (0:1)  
ACS - Březiněves 1:3 (1:2) - branka ACS: Jínová 
ACS - Úvaly 1:4 (1:3) - branka ACS: Šillová 
Sestava: Norková, Drtinová - Šillová, Jínová, Zdeňková, Piovarči, Machová, Řídkosilová, Jansová, Kurzweilová A., Kurzweilová N., Porupková, Straková 
První mistrovské utkání jarní části čekalo na sparťanky hned v neděli 26. března. Den po turnaji v Sibřině vyrazil tým do Malešic, kde sehrál utkání s Juniorem Praha. Utkání začalo slibně, kdy děvčata šla do vedení, ale postupně byli aktivnější chlapci domácích, kteří šli nadšeně za vítězstvím.  
SK Junior Praha 1960 - ACS 11:10 (7:7)
hřiště 1 - 7:7 
hřiště 2 - 4:3 
Branky ACS: Kurzweilová A. 3, Norková, Straková, Machová, Porupková - Kurzweilová N. 2, Krafnettrová N. 
Sestava: Drtinová, Norková, Jansová - Kurzweilová A., Kurzweilová N., Straková, Řídkosilová, Machová, Porupková, Šillová, Pavlovičová, Dvořáková, Kamitzová, Krafnettrová N., Jásková 
Komentář trenérů: "Děvčata odehrála utkání bez chuti a zápalu do hry, kluci víc chtěli a nakonec zvítězili o jednu branku. Děvčata dělala zbytečné chyby, které soupeř trestal a naopak zaváhání domácího týmu nedovedly sparťanky potrestat. Omluvou může být únava ze sobotního turnaje, což však žádná nepřiznala."  
Derby Sparta - Slavia (ženy) 
A víkend plný fotbalu jsme odpoledne zakončili na pražské Letné, kde se odehrálo derby žen mezi Spartou a Slavií. Děvčata s rodiči vyrazili do epet ARENY na Letné nejen fandit, ale hráčky ročníku 2013 si v poločasové přestávce zahrály na hlavním stadionu své malé derby proti stejně starým dívkám ze Slavie. 
Úvod utkání byl slavnostní, jelikož naše trenérka Eva Haniaková byla před týdnem uvedena do Síně slávy českého fotbalu, kde je nyní po boku slavných hráčů a trenérů minulosti (jako např. Bican, Masopust, Brückner, Jelínek, Kadraba, Lála, Mašek, Pluskal, Pospíchal, Tichý a další) jako první žena v historii. Před derby ji tak k této skutečnosti pogratulovali ještě zástupci vedení ACS. Díky výhře 1:0 ženy Sparty dostaly na první místo ligové tabulky a po zápase byl i čas se s vítězkami a dívčími idoly pozdravit, pogratulovat jim k výhře a vyfotit se. 

Další novinky