Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: Obhájení zlatých medailí z podzimu

Starší přípravka vyhrála republikový turnaj

Sdílet

V neděli brzy ráno vyjel autobus se Satalic plný sparťanek v dobré náladě a za příjemných a uchu lahodících songů autobusem do Světlé nad Sázavou. Zde je čekal turnaj „mistrovství republiky starší přípravky dívek", kam se přihlásilo 14 dívčích týmů!
Děvčata Sparty se potkala s deseti z nich, v utkáních hraných na 12 minut. Nejdříve se týmy rozlosovaly do dvou sedmičlenných skupin, aby po odehrání základních skupin byly týmy rozděleny dle umístění do skupiny o 1. - 8. místo (pro první čtyři týmy z obou skupin) a 9. - 14. místo (pro zbylé týmy v obou základních skupinách).  
Sparťanky se v prvním utkání utkaly se Slovanem Liberec. Soupeřky z Liberce se do sparťanek zakously a hned v první minutě šel Liberec do vedení. Sparťanky ale brankou Šillové hned utkání vyrovnaly. Porupková za chvíli zvýšila na 2:1 a třetí a vítěznou trefu zaznamenala Adamcová. Liberec před koncem ještě korigoval na konečných 3:2 pro Spartu.   
Druhé utkání s Teplicemi se již neslo v pohodovějším tempu, kdy proti soupeři si sparťanky svými dovednostmi snadno vytvářely šance, které proměňovaly a skóre se zastavilo na devíti brankách.  
Třetí utkání proti Trutnovu bylo, co se týče výsledku další jednoznačnou záležitostí, tým z Krkonoš brzy inkasoval a zbytek utkání dohrály sparťanky v klidu a bez problémů. Stejně jako proti Teplicím se v utkání trefila čtyřikrát Šillová. Následovalo utkání s Hradcem Králové. Sparta po dvou trefách Adamcové a jedné brance Machové došla k vítězství 3:0, kdy hradecké hráčky přehrávala.  
Předposlední utkání bylo s Lokomotivou Brno - Horní Heršpice - tým, se kterým se děvčata utkala poprvé a tak to byla velká neznámá. Děvčata se opět prezentovala svou hrou a po čtyřgólovém vítězství kráčela do finálové skupiny z prvního místa. V posledním utkání proti benjamínkům z klubu Prague Raptors nastoupil hráčky, které zatím dostaly v turnaji méně prostoru. 
Po krátké pauze nás čekalo 1. utkání skupiny o medaile. Zde narazily sparťanky na tým Pardubic. Zápas začal výborně. Z první akce se krásně trefila Šillová. Soupeřky ale rychle odpověděly a utkání vyrovnaly. Sparťanky se rvaly o vítězství, ale veškeré akce skončily na dobře a šťastně chytající brankářce, která pro pardubické hráčky ubránila remízu po neuvěřitelných zákrocích. Na druhou stranu měla i pardubická děvčata šance ke vstřelení branky po chybách sparťanek, což se ani jim nepodařilo a nakonec utkání skončilo zaslouženou remízou 1:1.  
Následovala dvě utkání s Roudnicí a hradeckou Třebší, kde měly sparťanky navrch a zaslouženě zvítězily 6:0 a 5:0. Blížilo se k vrcholu turnaje - střetnutí se Slavií.  
Do utkání se sparťanky patřičně naladily hlasitou hudbou v podobě hymny a vítězné skladbě Na srdci S. Derby bylo napínavé od začátku až do konce, vyrovnané a každý z týmů čekal na chybu toho druhého. Bitva o body nakonec neměla vítěze, což vyhovovalo právě sparťankám, které za celý turnaj neprohrály a zaslouženě tak obhájily zlaté medaile z podzimního turnaje. 
Komentář: „V úvodu nás zaskočil svou aktivitou Liberec, ale děvčata se zvládla rychle oklepat a nastartovat se. Stejně jako na podzim rozhodlo první utkání o celém turnaji. Po obědové pauze jsme remizovali s Pardubicemi, kde i přes hodně šancí nedokázaly hráčky skórovat. Poslední utkání s rivalem z Edenu odehrály sparťanky poctivě, nenechaly soupeřky zakončit a jelikož to byl spíš boj o každý míč, tak ani naše hráčky si nevytvořily dobré šance ke skórování. Remíza nám stačila k pojištění si první pozice. Pochvalu zaslouží celý tým za fungování v celém turnaji nejen herně, ale i vystupováním. Ve  Světlé jsme měli přátelské a téměř domácí prostředí! Děkujeme i za podporu našim fanouškům, kteří celý turnaj nadšeně a slušně fandili. Byl to krásný den!!!"
1 / 11
Výsledkový servis - Základní skupina  
ACS - FC Slovan Liberec 3:2 
branky ACS: 
Šillová, Porupková, Adamcová 
ACS - FK Teplice 9:0 
branky ACS:
 Šillová 4, Drtinová, Straková, Kurzweilová A., Adamcová, Krafnettrová 
ACS - MFK Trutnov 7:0 
branky ACS:
 Šillová 4, Kurzweilová A., Krafnettrová, Norková  
ACS - FC Hradec Králové 3:0 
branky ACS:
 Adamcová 2, Machová  
ACS - Lokomotiva Brno- Horní Heršpice 4:0  
branky ACS: Norková, Šillová, Adamcová, Řídkosilová  
ACS - Prague Raptors 12:0  
branky ACS: Jásková 4, Machová 2, Kurzweilová A. 2, Krarnettrová, Řídkosilová, Vyroubalová, Drtinová 
Skupina o 1. - 8. místo: 
ACS - FK Pardubice 1:1  
branka ACS: Šillová  
ACS - SK Roudnice nad Labem 6:0  
branky ACS: Šillová 3, Adamcová 2, Vyroubalová 
ACS - Sokol Třebeš 5:0  
branky ACS: Adamcová 2, Šillová, Machová, Kurzweilová 
ACS - SK Slavia Praha 0:0 
Celkově jsme obsadili 1. místo - 26 bodů - skóre 51:3 (z 10 utkání) 

Další novinky