Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: Soustředění ve Vrchlabí a dohrané zimní ligy

Souhrn přípravného období

Sdílet

V únoru se starší přípravka pilně připravovala na jarní část sezóny a sehrála několik přípravných utkání.  Sparťanky zakončily i obě zimní ligy, které rozehrály již v listopadu loňského roku. Postupně si připomeneme jednotlivé výsledky a zážitky.
Přípravné utkání
AC Sparta Praha WU11 - Spartak Kbely (2014) 22:3 
Sestava: Drtinová, Jansová - Kamitzová, Jásková, Krafnettrová N., Krafnettrová V., Straková, Kurzweilová A., Kurzweilová N., Piovařči, Korpan, Machová, Dvořáková. 
Hra na dvou hřištích, proti klukům (a jedné dívce) ze Kbel. Mladší soupeř se i přes obdržené branky nevzdával, stále bojoval, ale děvčata si dokázala poradit a jasně zvítězit.
Soustředění 
Na týdenním soustředění v Krkonoších, přesněji na Smejkalově boudě ve Vrchlabí, se děvčata potkala s týmem chlapců - FC Vrchlabí. První dvojzápas vyšel lépe chlapcům z místního klubu, do druhého utkání se již děvčata připravila lépe a druhý dvojzápas vyhrála. Oba týmy zasloužily velkou pochvalu za předvedené výkony na hřišti.  
Soustředění se zúčastnily i hráčky, které dlouhodobě sledujeme v oddílech chlapců. Kromě fotbalu děvčata okusila i běžky, spoustu zimních radovánek a tmelila kolektiv. 
Halový turnaj Běchovice 
Po návratu do domácích podmínek čekal na děvčata halový turnaj v Běchovicích, kam byly přihlášeny dva týmy. Jeden tým zkušenějších hráček a druhý tým hráček, pro které to bylo hlavně sbírání zkušeností proti o rok starším (převážně) chlapcům. 
První tým si poradil celkem snadno se základní skupinou a po třech výhrách (D. Chabry 2:0, Klánovice I 2:1, Běchovice I 3:1) jej čekalo semifinále s druhým týmem druhé skupiny a tím byly Hrdlořezy. Výhrou 3:2 se děvčata těšila na finále. Finále proti Klánovicím bohužel nevyšlo dle představ a prohra 1:5 znamenala stříbrné medaile. 
Druhý tým ve druhé skupině vyšel v základní skupině na prázdno (Hrdlořezy 0:4, Klánovice II 0:2, Běchovice II 0:2) a čekalo ho „malé" semifinále s Běchovicemi I. Prohra 1:2 znamenala sehrání utkání o 7. místo proti dalšímu (téměř stejnému) týmu Běchovic II. Děvčata odešla poražena 0:2 a odsadila 8. místo v turnaji. 
Zimní liga Loko Vltavín 
Konec února byl ve znamení finiše zimních lig. Zimní liga na Loko Vltavín končila turnajem týmů po odehrání všech utkání. Vzhledem k tomu, že se Sparta umístila na 6. místě, hrála skupinu o 5. - 8. místo.  
Zde narazila na Loko Vltavín (2013) a jasně vyhrála 10:1, následně sehrála utkání proti Loko Vltavín (2012) s výsledkem 3:0 a poslední utkání snadno přehrála Slovan Bohnice (2013) 9:0. Skupinu s přehledem děvčata ovládla a v zimní turnaji brala 5. místo. Vítězem se stali chlapci z Březiněvsi. 
Halový turnaj Třebeš 
Ve stejný den vycestovala druhá část týmu, tvořena především hráčkami r. 2013, na halový turnaj do královehradecké části Třebeš. V turnaji starších přípravek se úplně neztratila, ačkoli konečný výsledek tomu zcela neodpovídá.  
V základní skupině se postupně utkala s domácí Třebší (1:1), kdy vyrovnávací branku obdržela děvčata těsně před koncem utkání. Následně prohrála 2:3 s dívkami z Trutnova a v posledním utkání remizovala s FC Hradec Králové 1:1.  
Pouhé dva body tak posunulo děvčata do pavouku o 5. - 8. místo. Nejprve si poradila s Roudnicí nad Labem 6:3 a následné utkání o 5. místo si to rozdala děvčata s pražskou Duklou. Sparťanky se dostaly do vedení 2:0, ale své vedení ztratily a nakonec byly poraženy 2: 3. Z Třebše tak přivezly 6. místo. 
Přípravné utkání
AC Sparta Praha WU11 - TJ Avia Čakovice 3:6 a 11:3 
Sestava: Drtinová, Jansová - Straková, Řídkosilová, Kurzweilová A., Kurzweilová N., Norková, Machová, Dvořáková, Jásková, Krafnettrová N., Pavlovičová, Korpan, Piovarči. 
Děvčata se v dalším přípravném utkání utkala s chlapci z Čakovic. Chlapci jasně dominovali na jednom hřišti, kde se lépe pohybovali, byli důraznější a rychle zakončovali. Druhé hřiště zase bylo spíš v režii děvčat, kde sparťanky skvěle napadaly, vytvářely si mnoho brankových příležitostí, které se jim dařilo i proměňovat. 
Poslední akcí v tomto období bylo závěrečné kolo zimní ligy v Kolovratech. 
AC Sparta Praha WU11 - SK Český Brod 3:7 (2:2) 
Branky ACS: Straková 2, Norková 
Proti již jistému vítězi z Českého Brodu odehrála děvčata především dobrou první polovinu utkání, kdy do vedení dostala sparťanky Straková. Pak chlapci převzali ještě více iniciativy a kvůli chybám sparťanek skóre otočili na 1:2. Krátce před pauzou zvládla vyrovnat Norková.  
Do druhého poločasu vstoupili lépe chlapci a svou dravostí a rychlostí dali rychlé dvě branky a děvčata hrála spíš chaoticky. Až za stavu 2:6 se podařilo snížit Strakové na 3:6. Poslední slovo měli chlapci z Českého Brodu - 3:7.  
Děvčata skončila na konečném 5. místě a náš soupeř celou zimní ligu vyhrál. 
Sestava: Drtinová, Norková - Machová, Porupková, Straková, Kurzweilová N., Kurzweilová A., Šillová, Řídkosilová, Piovarči 
Nyní již vyhlížíme nejen jarní teplejší počasí, ale blíží se i start jarních odvetných mistrovských utkání.  
Komentář trenérů: „Zimní příprava přípravek vždy slouží hlavně k získání zkušeností. Proto jsme se snažili o pestrý program pro naše hráčky. Současně hrané dvě zimní ligy proti chlapcům, halové turnaje, přátelská utkání, kvalitní soustředění na horách, kde holky poznaly další sport - běžky. Večer se tmelil kolektiv. A v tom jsme byli perfektní. 
Fotbalově se zatím hledáme, ale věříme, že se výkony a přístupy hráček zlepší a budeme se opět radovat z vítězství a hlavně z radosti z dobré hry." 

Další novinky