Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

WU15: Ligové jaro začalo výhrou na penalty

Žákyně hrály doma se Slováckem a cestovaly do Č. Budějovic

Sdílet

V sobotu 2. března jedna skupina starších žákyň odehrála v Kyjích přípravné utkání proti 1. FC Slovácko.
Komentář trenéra Lukáše Smrčky: „Na úzké umělé trávě byla od začátku k vidění spousta soubojů ve středu hřiště a hrál se fotbal nahoru-dolů. Postupně jsme převzali kontrolu nad utkáním a vypracovali si několik šancí. V prvním poločase jsme dokázali jednu proměnit po krásné kombinaci ve středu hřiště.  
Druhý poločas nabídl více nepřesností na obou stranách, ale i tak jsme soupeře do velkých šancí nepouštěli. Naše útočné akce vyústily ve šťastné, ale zasloužené branky. Celkové skóre odpovídá průběhu hry.” 
Přípravné utkání, 2. 3. 2024 
AC Sparta Praha WU15 – 1. FC Slovácko WU15 4:1
Branky ACS: Svobodová 2, Smutná, Koblihová
Sestava: Rampasová, Ambrušová, Smutná, S. Murgačová, Čuntová, Havlíčková, Koblihová, Sedláčková, Repšová, Hájková, Štroblová, Svobodová, Urbánková, Váňová 
V neděli byl na programu první jarní ligový duel: sparťanské žákyně jely do Českých Budějovic. Dramatický souboj musely rozhodnout až pokutové kopy.  
Komentář trenéra Karla Truksy: „Do utkání jsme vstoupili dobře, zatlačili jsme soupeře na jeho polovinu a vytvořili si několik slibných brankových příležitostí, které jsme bohužel nedokázali využít. Z ojedinělého brejku jsme inkasovali a vzalo nám to vítr z plachet. Hráčky soupeře zvýšily své vedení na 2:0 po rohovém kopu. A bylo ještě hůře, když Budějovice zvýšily na 3:0, což byl poločasový výsledek.  
Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a bylo vidět, že se holky o výsledek chtějí porvat. Utkání dohrály s velkým nasazením a ve vysokém tempu. Odměnou jim bylo vyrovnání a nakonec i výhra v pokutových kopech 4:1. I když to dnes fotbalově skřípalo, je potřeba holky pochválit, že se semkly a ukázaly svoji sílu jako tým.”
1. liga starších žákyň, 3. 3. 2024. Fotogalerie zde.
SK Dynamo České Budějovice WU15 - AC Sparta Praha WU15 3:3, na penalty 1:4
Branky ACS: K. Murgačová 2, Koblihová
Sestava: Rajsnerová - Lopatová, Šumná, Matoušová, Volhejnová, K. Murgačová, Hotovcová, Oudránová, Drbohlavová, Urbanová, Fischerová, Koblihová, Čuntová, Sedláčková 

Další novinky