Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny B

Ztráta v souboji s FC Praha

Sparťanky nestačily na pražského rivala

Sdílet

V rámci 12. kola ligové soutěže se sparťanky utkaly s druhým týmem tabulky FC Praha. Přesto, že naše rezerva v zápase vedla, odchází ze souboje bez bodu po výsledku 2:3. Sparťanky i po dnešní prohře zůstávají na prvním místě tabulky, a to s náskokem dvou bodů.
Sparťanské fotbalistky vstoupily do zápasu skvěle, když již v 7. minutě otevřely skóre zápasu. Krásný míč vyslala do pokutového území Ema Bílá a v zakončení pak byla přesná Lucie Skrčená – 1:0. Slibný začátek narušilo nucené střídání kapitánky Kateřiny Marcinkové. V 19. minutě musela po tvrdém střetu s brankářkou hostů opustit hřiště a místo ní přišla Stibůrková. Ve 25. minutě se do velké šance dostal soupeř, když šel sám na bránu, ale rána skončila mimo bránu. Prosadit se FC Praha dokázalo těsně před koncem první půle a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu – 1:1.
Do druhé půle vstoupily sparťanky odhodlaně, Brejšková ihned prověřila brankářku střelou z dálky. Sparta však nedokázala zdárně využít svou převahu v držení míče, a naopak sama inkasovala. Soupeř nás dvakrát potrestal z protiútoku a otočil zápas na svou stranu – 1:3. Sparťanky se znovu dostaly do zápasu v 77. minutě. Střídající Nováková se dokázala ihned prosadit, když vypálila z úhlu na zadní tyč a snížila stav na rozdíl jedné branky – 2:3. Závěrečný tlak Sparty bohužel žádné další góly nepřinesl a všechny tři body tak bral soupeř.
Komentář hlavní trenérky Terezy Koubové: „Dnes nám chyběla trpělivost při útočných akcích. Měly jsme dá se říct míč ve svém držení, ale soupeř celý zápas hrozil z rychlých protiútoků a využil své šance. My jsme slibně se rozjíždějící akce bohužel uspěchaly a nedotáhly do branky.
Naše první branka padla po hezké výstavbě od gólmanky, na které v tréninku pracujeme. V zápase bylo dost tvrdých zákroků, ale nerozhodlo to o celkovém výsledku. Oproti minulému utkání jsme nedokázaly posbírat druhé míče ve středu hřiště, a to si myslím, že dnes rozhodovalo. V závěru jsme snížily a snažily se o vyrovnání, ale bohužel to nestačilo. Pro náš mladý tým to byl dobrý zápas s kvalitním soupeřem."
2. liga žen, 12. kolo
AC Sparta Praha – FC Praha 2:3 (1:1)
Branky: 7. Skrčená, 77. Nováková – 45. Hrtánková, 58 Vargová, 69. Hrtánková
Sestava Sparty: Urbancová – Brejšková, Svobodová, Bárková – Marcinková (19. Stibůrková), Truxová, Bilá, Stanislavová (55. Hoffmann), Matušková (75. Bardová) – Lindáková (75. Nováková), Skrčená

Další novinky