Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-17

U17 s malým odstupem na čelo soutěže

Ohlédnutí se za podzimem U17

Sdílet

Sparťané mají za sebou první polovinu sezony 2023/2024, do které vstoupili osmi výhrami v řadě. V dalším průběhu ligové soutěže přišla tři zaváhání a v tabulce jsou tak průběžně na 3. příčce. V textu se o jejích podzimu dozvíte více a naleznete v něm také různé statistické údaje a rozhovor s hlavním trenérem.
Sedmnáctka zahájila přípravu na novou sezonu 10. července. Hned během prvního týdne ji čekalo šestidenní soustředění v Kácově. Do začátku ligové soutěže odehráli naši kluci tři přípravná utkání s Teplicemi, Herthou a Drážďany.
Do I. Celostátní ligy dorostu U17 vstoupila Sparta ve velkém stylu, když dosáhla osmi výher v řadě. Tuto sérii přerušila prohra v Ostravě. Reakce na to přišla v podobě dvou vítězství. V závěrečných třech vystoupeních sparťané remizovali na hřišti Sigmy, fantasticky otočili domácí derby a s podzimem se rozloučili dělbou bodů v Pardubicích. V tabulce jsou zatím třetí s pětibodovým odstupem za Slavií. ACS má však o jeden odehraný duel méně, protože souboj se Zlínem byl přesunut až na jaro.
Ligová bilance ACS | 14 zápasů: 11 výher, 2 remízy, 1 prohra – 35 bodů, skóre: 61:13, 3. místo.
Kompletní ligovou tabulku najdete zde a přehled našich výsledků zde
Sparta je třetím nejvíce skórujícím týmem (61), také inkasovala nejnižší počet gólů (13) a má nejlepší gólový rozdíl (+48). Na Strahově zvítězila ve všech sedmi konfrontacích a v statistice domácích týmů je nejlepší. V tabulce venkovních zápasů nám patří 4. pozice.
Góly:
Čtrnáct různých střelců zaznamenalo celkem 59 přesných zásahů. 2 branky byly klasifikovány jako vlastní. Nejvíce z nich skóroval Jiří Brabec. S deseti góly se nachází na 5. místě hodnocení celé soutěže. Lukáš Moudrý a Simon Pavlo se prosadili shodně po devětkrát.
Střelec Góly
Jiří Brabec 10
Lukáš Moudrý 9
Simon Pavlo 9
Tobiáš Vaňát 6
Filip Kacper Kaczmarek 5
Aleš Hrubý 4
Dennis Krpálek 4
Jonáš Topič 3
Štěpán Duška 2
Štěpán Jaroslav Vodolán 2
Vojtěch Pančev 2
Josef Port 1
Matyáš Poturnay 1
Jakub Havrlík 1
Brankáři:
Nejvíce toho v první polovině sezony odchytal Lukáš Franc. Zasáhl do 11 utkání, které okořenil pěti čistými konty. V bráně dostali příležitost i Samuel Karas a Martin Stoulil.
Jméno Zápasy Čistá konta
Lukáš Franc 11 5
Samuel Karas 2 1
Martin Stoulil 1 0
Hráči:
Do ligových soubojů vyběhlo na podzim 21 hráčů, příležitost dostali i někteří kluci z U16. Železnými muži se stali Vojtěch Havelka a Radoslav Mikuš, kteří nechyběli ani v jednom ze čtrnácti soubojů. Nejvíce minut na hřišti strávil Jakub Havrlík (1084).
Jméno Zápasy
Vojtěch Havelka 14
Radoslav Mikuš 14
Jiří Brabec 13
Jakub Havrlík 13
Josef Port 13
Štěpán Jaroslav Vodolán 13
Štěpán Duška 12
Aleš Hrubý 12
Dennis Krpálek 12
Vojtěch Pančev 12
Simon Pavlo 12
Lukáš Moudrý 11
Matyáš Poturnay 11
Tobiáš Vaňkát 11
Filip Kacper Kaczmarek 10
Petr Střeska 9
Jonáš Topič 7
Šimon Hrodek 2
Tomáš Jeřábek 2
Jan Dýcka 1
Vincent Kotíšek 1
Závěr článku tvoří rozhovor s hlavním trenérem, ve kterém se Jakub Hovorka ohlédl za podzimem.
Jak hodnotíte podzimní část sezony?
Hodnotím ji kladně. Tým postupně posouval svou výkonnost na vyšší úroveň a jsem za to rád. Herní projev kluků a prezentace mužstva byly ve většině utkání příkladné. Cením si také toho, že jsme se vyvarovali větším zraněním, to je základ posouvání kluků v jejich kariérách.
Které zápasy byste vyzvedl?
Jednoznačně je to domácí utkání se Slávií. Sice jsme dlouho tahali výsledkově za kratší konec, ale naše aktivita a tlačení se do koncovky byly příkladné. Zasloužili jsme si duel otočit a po jeho konci jsem byl na kluky a realizační tým strašně pyšný. Nebyl to ale pouze zápas se Slávií, který měl výbornou úroveň. Souboje na Baníku či s Duklou měly také výborné parametry od obou týmů. Tyto zápasy nás posouvají vpřed.
Doma jste zatím stoprocentní a všechny tři ztráty, které jste v lize zaznamenali, přišly na hřištích soupeřů. Myslíte, že je za tím nějaký specifický důvod?
Každé utkání bylo jiné. V každém z nich jsme se chtěli prezentovat aktivní hrou a dominancí na hřišti. Myslím si, že až na klání v Pardubicích, které se nám hrubě nepovedlo, jsme soupeře přehráli fotbalovostí a naším stylem hry. Každý chce vyhrávat, ale i porážky patří k fotbalu a my se z nich musíme ponaučit, abychom byli na jaře ještě lepší.
Ve 14-ti zápasech jste inkasovali jen 13 gólů, což je suverénně nejlepší v celé lize. Tento fakt vás určitě musel potěšit…
V defenzivních řadách jsme měli velkou kvalitu. Nebylo to ale pouze o obráncích a brankáři, ale o celkové práci celého týmu. Na jaře budeme chtít na tuto bilanci navázat, uvidíme, jak se to povede.
Co vám jako trenérovi ukázal podzim?
Ukázal mi, že máme hráče, kteří jsou šikovní, mají velkou kvalitu, zajímavý potenciál, chtějí pracovat a zlepšovat se. Také máme v mnoha směrech rezervy, ať z pohledu týmu, tak i z pohledu individuálního.
Na čem je tedy třeba zapracovat do jarní části?
Budeme pracovat kontinuálně na všech aspektech hry. Chceme mít ty nejlépe připravené hráče, aby zvládli přechod do profi fáze, jak nejlépe to bude možné.
Chcete ještě něco doplnit?
Ano. Chtěl bych touto cestou ještě jednou moc poděkovat hráčům, realizačnímu týmu a všem, kdo se o nás stará a podporuje během sezony.
Přeji všem sparťanům krásné prožití vánočních svátků, a to nejlepší do roku 2024. 
Sedmnáctka odstartuje zimní přípravu 4. ledna. Ještě před začátkem jarní ligové části, který je na programu 2. března, je čeká dohrávka 15. kola ve Zlíně (21.2).

Další novinky