Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-13

WU13: Reportáže ze tří soutěží

Mladší žákyně hrály 1. a 2. ligu i chlapeckou soutěž

Sdílet

Místo čtvrtečního tréninku mladší žákyně nastoupily k prvnímu jarnímu zápasu chlapecké pražské soutěže. Do Satalic přijeli kluci z Písnice.
Sparťanky se v zápase střídaly v podobě dvou sedmiček a po jednom poločasu si zachytala také Mikanová s Norkovou. Brankářky tolik práce v bráně neměly, spíše pomáhaly s otáčením hry. 
Sparťanky byly od začátku zápasu aktivnější a hra probíhala převážně na polovině soupeře. Děvčata se snažila hledat prostory k zakončení a otvírat si často hluboko zatažený blok soupeře.  
V prvním poločase se po pěkných rychlých přechodech dvakrát prosadila A. Kurzweilová a když ve druhé půli sparťanky přidaly další dva góly, mohly se radovat z výhry 4:0. 
Pražská III. třída mladších žáků - skupina B, 13. kolo, 4. 4. 2024 
AC Sparta Praha – TJ Sokol Písnice 4:0 (2:0) 
Sestava: Mikanová, Norková - Šillová, Táborská, Martinů, Porupková, Chmelová, Drtinová, A. Kurzweilová, Řídkosilová, Kašparová, Kratochvílová, Machová, Piovarči, Maxová 
V sobotu na tým čekalo utkání 1. ligy s těžkým soupeřem z Plzně. Zápas dvou různých poločasů, bohužel s hořkým koncem.  
Hned na začátku si sparťanky dokázaly sehrát velkou šanci, kterou ale neproměnily. Soupeř byl efektivnější a zaváhání v obraně naopak dvakrát potrestal. 
Malé sparťanky se o poločasové přestávce nabudily a vstup do druhé půle jim vyšel skvěle. Nejdříve se po rohovém kopu prosadila Chmelová, což psychicky týmu obrovsky pomohlo a děvčat rázem bylo plné hřiště. Soupeře se podařilo zatlačit a o vyrovnání se postarala Gablíková.  
Za remízového stavu to byly nadále naše holky, které se hnaly za otočením zápasu. Dva skvělé zákroky vytáhla v brance chytající Norková, která také tým podržela v těžkých momentech. Další velké šance z naší strany také nebyly proměněny. 
Bohužel čtyři minuty před koncem hráčky Plzně skórovaly a utkání zlomily na svoji stranu. Pak už bylo těžké reagovat. I takový je občas fotbal. Hráčky Sparty si sáhly na fyzické dno a za předvedený výkon hlavně ve druhé půli se rozhodně nemůžou stydět. 
1.liga mladších žákyň Čechy, 17. kolo, 6. 4. 2024 
Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 3:2 (2:0) 
Branky ACS: Chmelová, Gablíková 
Sestava: Mikanová, Norková, Šillová, Kašparová, Táborská, Piovarči, Martinů, Chmelová, Maxová, Gablíková, Kratochvílová, A. Kurzweilová 
Fotogalerie ze zápasu v Plzni zde.
V neděli 7. 4. pokračovala 5. kolem 2. liga mladších žákyň. Na umělé trávě v Satalicích sparťanky přivítaly týmy z Třebše, Roudnice nad Labem a Trutnova. 
V prvním utkání jsme nastoupili proti týmu Třebše. Utkání bylo jednoznačné, hrálo se prakticky na jednu branku a zvítězili jsme vysoko 8:0. 
V druhém utkání nás čekal soupeř z Trutnova. Fyzická převaha o rok starších dívek byla znát, ale děvčata se soupeře nezalekla a snažila se hrát aktivně, otáčet hru a prosadit se rychlým přechodem do útoku. To se nám dařilo, ale bohužel jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Soupeř naopak využil prakticky svou jedinou střelu ze střední vzdálenosti ve druhé půli a zvítězil 1:0. 
V posledním utkání nás čekal celek z Roudnice. V utkání jsme dvakrát prohrávali, ale děvčata dokázala výsledek dotáhnout. Je velká škoda, že jsme nedokázali vstřelit vítězný gól, protože se prakticky celý druhý poločas hrálo na jednu branku. Nakonec rozhodly penalty, které zvládly lépe soupeřky.  
Na turnaji byly vidět herní principy, které trénujeme. Snaha otáčet hru, hledat průnikové nahrávky i řešení 1:1. Nezalekli jsme se ani urostlejších soupeřek a dokázali s nimi fyzicky a silově držet krok. Do turnaje nastoupily i hráčky starší přípravky ročníku 2013 Kamitzová a Trejbalová, která dokonce vstřelila i branku. 28. dubna pokračuje druhá liga v Trutnově. 
Souhrn výsledků: ACS - Třebeš 8:0, ACS - Trutnov 0:1, ACS – Roudnice n. L. 2:2 (pen. 3:4) 
Sestava: Mikanová, Šillová, Zdeňková, Machová, Kamitzová, Trejbalová, Jínová, Porupková, A. Kurzweilová, Řídkosilová, Šípková, Drtinová 
Fotogalerie zde.

Další novinky