Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Obrana to zvládla excelentně

Zdeněk Ščasný po utkání v Ostravě

Sdílet

Nebyla to jednoduchá příprava na zápas. Velkou část spolkla reprezentační přestávka, do utkání nemohl nastoupit Guélor Kanga a navíc trenérský štáb Sparty do poslední chvíle nevěděl, v jakém rozestavení vyrukuje soupeř. Nakonec to ale Zdeněk Ščasný se svými kolegy odhladl přesně po zápas mohl na tiskové konferenci spokojeně odpovídat.

TISKOVKA | Z. Ščasný po výhře s Baníkem

Vybavovaly se vám v posledních minutách duely s Příbramí nebo na Bohemce, kde jsme v závěru ztratili vítězství?
Tyhle dva zápasy jsme nezvládli, hloupě jsme ztratili. Tentokrát se ale zápas dohrával pod naší kontrolou, byť Baník se snažil vytvořit si tlak nakopávanými míči. V závěru jsme vzadu hráli v pěti a pro ně to bylo hodně složité. Navíc jsme kontrovali rychlými brejky. Jsem moc spokojený s tím, jak jsme to dohráli.
Byl to víc emotivní zápas, než je obvyklé?
Ne, v tomhle to byl zápas jako každý jiný. Samozřejmě jsme se připravovali na atmosféru, věděli jsme, jak vyhecovaní budou hráči. To je tady normální. Jsem rád, jak jsme na to reagovali a byli jsme trpěliví. V prvním půli jsme zahodili dvě šance, ve druhé také Plavšić zahodil tutovku, ale přesto jsme byli dál trpěliví a dočkali jsme se odměny. Soupeři jsme se tentokrát vyrovnali v nasazení, soubojích, ve válečnictví. Byť třeba pro Sáčka to určitě nebyl jednoduchý zápas – po Bohemce byl na JIP, pak byl dlouho mimo, teď měl nahradit Kangu. Jsem rád, že to takhle dopadlo.
Připravovali jste se nějak speciálně na nasazení hráčů Baníku?
Připravit se na to nemůžete, protože nikdy nenamodelujete takové situace v tréninku. Hráče jsme na to ale chystali, ještě si pamatovali náš poslední zápas tady. Byla v nich zdravá ctižádost a chtěli ukázat, že to dokážeme taky.
Jak probíhala příprava na zápas?
Snadno bych mohl říct, že jsme se chtěli prosadit jen vlastní hrou, ale tentokrát by to nebyla pravda. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli budou hrát se třemi stopery nebo se dvěma. Ráno jsme se shodli, že asi budou hrát na čtyři vzadu a to jsme trefili. Věděli jsme, že pro ně bude důležitý Baroš, jako vždy. Celá naše obrana to zvládla excelentně. Nita měl v podstatě jeden zákrok a jinak neměl Baník za celý zápas jedinou šanci. To u nich nebývá zvykem.
Jak moc chyběl Kanga?
Tentokrát se ukázalo, že to jde i bez Kangy. Možná kdyby hrál, zápas by vypadal jinak. Kluci ho perfektně nahradili. Dobře pracovali útočníci, krajní hráči i Stanciu s Frýdkem. Nechci nikoho speciálně vyzdvihovat, ale nemám pocit, že by Kanga nějak chyběl.

Další novinky