Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Týmový výkon a cenné vítězství

David Moberg Karlsson po Baníku

Sdílet

David Moberg Karlsson odehrál své první domácí utkání za Spartu a rovnou v něm vstřelil i svou první branku v rudém dresu. Stejně jako na Dukle patřil i proti Baníku k nejlepším sparťanům na hřišti.

KARLSSON | Cenné týmové vítězství

Jak si prožíval svůj první domácí zápas za Spartu?
I ve svém minulém klubu jsem hrál většinou v domácích zápasech dobře. Je skvělé hrát před tak skvělými fanoušky, kteří z nás vymáčkli ještě o něco víc. Užil jsem si, že jsem před nimi mohl vstřelit branku.
Můžeš porovnat atmosféru tady a ve Švédsku?
I ve Švédsku fanoušci umějí fandit, často zpívají a tak. Dnes byli napjatí, ale když jsme vedli, spadlo to z nich a byli skvělí. Hodně zpívali a to nám na hřišti pomohlo. Jejich podpora byla velmi důležitá, díky nim jsme hráli lépe.
Dal jsi krásný gól z přímého kopu. Věřil si si na něj hodně?
Bořek mi říkal, že by zkusil centr. Ale pak se mě zeptal, jestli si na to troufám. Já už jsem v minuosti párkrát z podobné pozice gól dal, takže jsem mu řekl, že to určitě chci zkusit. Viděl jsem gólmana stát hodně na jedné straně, tak jsem to kopl na druhou a vyšlo to.
Jak důležitý dnes Bořek byl?
Ohromně. Je to skvělý hráč a hlavně je to kapitán, kterého potřebujeme. Hraje na desítce, ale není to žádný sobec nebo tak, opravdu maká pro celý tým. Navíc je to super kluk i mimo hřiště, když mluví, všichni ho poslouchají. Od prvního zápasu je pro nás hodně důležitý.
Podruhé v řadě jste otočili zápas. Co to ukazuje?
Hraje se devadesát minut, nezáleží na tom, jaké skóre platí po patnácti minutách. Hodně nám pomohl výkon střídajících hráčů, stejně jako na Dukle ukázali, že se o svoje místo na hřišti chtějí poprat. Po celých devadesát minut to byl týmový výkon a cenné vítězství je naší odměnou.

Další novinky