Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Výborný výkon podali všichni

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Trenér Zdeněk Ščasný hodnotil na tiskové konferenci vítězství 3:2 nad Baníkem Ostrava, výkony mladých hráčů i Bořka Dočkala, který odehrál první zápas po svém návratu do Sparty.

TISKOVKA | Trenér Ščasný po výhře nad Baníkem

Směrem dopředu to byl nejlepší výkon Sparty za dlouhé období. Souhlasíte?
Samozřejmě jsme věděli, že v úvodu ligy potřebujeme hlavně vyhrávat. Dneska jsme podali určitě nejlepší výkon. Vážím si toho, že jsme podruhé za sebou otočili zápas, navíc o deseti lidech.
Jak velký byl přínos Bořka Dočkala po sportovní stránce i v kabině?
My jsme věděli, proč ho děláme. Říkal jsem, že vím, co od něj mohu čekat a on to samozřejmě naplnil. Dneska ale podali výborný výkon všichni hráči, bez toho by to nešlo. Dočkal je lídr, dokáže tomu dát myšlenku a hráče zklidnit.
Po zápase s Duklou jste pozměnil obranu. Proč?
Sestava se změnila po prvním kole, kdy nemohl hrát Costa. Jeho jsem chtěl dostat zpátky do sestavy. Podával výborné výkony v přípravě spolu s Plechatým. Jeho jsme dnes nenasadili proto, že jsme věděli, že by se k němu nastěhoval Baroš.
Dočkal hrál naposledy v listopadu. Uvažoval jste, že bysta ho nenasadil?
Byl jsem rozhodnutý, že ve chvíli, kdy ho podepíšeme, bude hrát. Jsem rád, že to vyšlo a jeho nenasazení jsem nezvažoval. Na to, že od listopadu nehrál, klobouk dolů, že to zvládl.
Hložek hrál výborný zápas. Na hřišti nepůsobí jako šestnáctiletý klub.
Ne, on opravdu nevypadá jako šestnáctiletý a taky se tak nechová. Nic s ním nehne, ani bouřlivá kulisa. Podal velmi dobrý výkon.
Další mladík Václav Drchal mohl dát i hat-trick. Co říkáte na jeho výkon?
Souhlasím, mohl dát dva, tři góly. On hrál výborně v přípravě a po červené kartě jsme věděli, že tam potřebujeme dostat pracovitost a on to splnil.
Uvažoval jste o herní variantě s Kangou?
Nechci polemizovat. Dnes jsme měli pět hráčů na tribuně. Chtěli jsme konkurenci a teď ji máme. Kluci se chovají jako profíci. Budou určitě zápasy, kde Kangu budeme potřebovat do výstavby. Věděl jsem ale dnes, že na desítku půjde Dočkal.
Jak se vám líbil Michal Sáček?
Ve druhé půli šel jeho výkon nahoru. Měl tréninkovou absenci a bylo to na něm trochu vidět. Na Dukle to na něm bylo trošku vidět. Dnes ale hrál přesně to, co od něj čekáme.
Kde se podle vás zápas zlomil?
Já bych zápas rozdělil na různé pasáže. My jsme ho začali dobře, pak jsme znervózněli a přišla branka. Dokázali jsme vyrovnat, to bylo velmi důležité. Ve druhé půli jsme navázali na první část zápasu. Dostali jsme se do vedení, trochu nás zbrzdilo vyloučení. Další klíčový moment byla třetí branka Drchala. Potom jsme naprosto jasně kontrolovali zápas.
Karlsson dnes 1+1, navíc gól ze standardky.
Standardky jsou něco na víc, je ale hráč, který umí jeden na jednoho. Ta branka byla hrozně důležitá. Bylo to spíš pro leváka. Všichni jsme si říkali, že to asi bude kopat Dočky. Nakonec to vzal sám a udělal dobře.
Nebyl jste až překvapený, jak suverénně jsme zvládli oslabení?
My jsme ho zvládli proto, že jsme byli pořád aktivní, byli jsme na tom dobře fyzicky a měli jsme obrovskou vůli po vítězství. Byly pasáže, kdy jsme jim nepůjčili balón. Baník nevěděl, jak na to reagovat.

Další novinky