Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Remízu bereme

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Sparta remizovala na Slavii 1:1. Oba dosavadní zápasy s naším největším rivalem skončily dělbou bodů. Utkání hodnotil na tiskové konferenci trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

TISKOVKA | Zdeněk Ščasný po derby

Jak hodnotíte derby. Berete vzhledem k průběhu remízu?
Remízu beru. Nic jiného nám nezbývá. Celkově byl zápas spíš boj než velká hra. Do 60. minuty byl zápas spíš boj než velká hra. Věděli jsme, že Slavia je nesmírně agresivní. Zápas byl do 60. minuty vyrovnaný. Připravovali jsme se na to, že nesmíme dát Slavii prostor k zahrávání standardních situací. Věděli jsme, že mají výškovou převahu. Na druhou stranu jsme v první půli zbytečnými ztrátami míče Slavii standardky umožnili. Z prvního rohu jsme inkasovali gól po individuální chybě. Stejně jako v prvním domácím zápase, kdy jsme vedli 2:1. My jsme měli šanci Sáčkem. Ohromné šance ale nebyly, byl to boj. Od 60. minuty jsme vypadli, začali jsme ztrácet balony. Slavia se dostávala za naši obranu. Nakonec jsem i s ohledem na závěr spokojený, že jsme tady uhráli bod.
Co chybělo Spartě, aby zvítězila?
Chybělo nám to, abychom vepředu dokázali udržet balon a nepropadali panice, když nám nevyjdou rozehrávky. V přechodové fázi jsme pak několikrát odevzdali míč. Chyběl nám větší klid na balonu a Dočkal, který by míče podržel. To byl důležitý faktor. V určitých pasážích jsme se s tím nevypořádali. Škoda chodil do všech balónu, my jsme soubojové míče neuhráli. Hůř jsme se s tím vyrovnávali. V agresivitě jsme se zlepšili, ale proti Slavii je to málo.
Vsadil jste na Plavšiće. Proč jste se tak rozhodl a jak jste byl s jeho výkonem spokojen?
Myslím, že to byla dobrá volba. Zaprvé v té samé roli hrál doma. Sedělo mu to a hrál výborně. Věděli jsme, že souboje ve vzduchu bude těžko vyhrávat. Nicméně je agresivní, chodí dobře do soubojů a hodně pracuje. Krom toho dal krásného góla. S jeho výkonem jsem spokojen a nemám co dodat.
Smiřujete se po tomhle výsledku se třetím místem?
Budu opakovat, že naším cílem je nejhůře třetí místo. Samozřejmě bychom chtěli uspět v poháru. Říkal jsem, že jsme ztratili hodně bodů, ale pokud šance bude, tak se o ni porveme. Díky vítězství Plzně se ale zmenšila. V tuhle chvíli chceme ligu dohrát, abychom byli třetí, a zkusíme vyhrát pohár.
Obrana byla otevřená. Jak důležitý byl výkon Costy? Je tím pravým lídrem?
Já bych úplně nesouhlasil, že byla otevřená. Pustili jsme míče za obranu. Otevřená byla, když jsme ztratili balon v přechodové fázi. To je otevřená každá obrana. To se stávalo i Slavii a my jsme to nepotrestali. Spíš propadaly balony za obranu. To jsem nechápal. Costa je důležitý a potvrzuje to.
Proč nebyl i dispozici Martin Hašek?
Martin měl problém s ramenem, nemohl trénovat a nebyl ani na lavičce.
Zatrnulo vám, když rozhodčí původně odpískal penaltu, kterou následně odvolal?
Nějak jsem to neřešil. Nejsem to schopen ovlivnit.
Viděl jste situace, které VAR v našem pokutovém území kontroloval?
Ani po zápase, ani z lavičky. Špatně se to hodnotí a podívám se na to ze záznamu.
Bylo hodně chyb v rozehrávce. Je čas na důraznější individuální pohovory?
Pohovory u videa probíhají. Co k tomu víc říct.
Utkání se odehrálo v nervózní atmosféře. Myslíte si, že to k derby patří, nebo ne?
Myslím si, že zápas co se týče agresivity, byl za hranou. Byly tam zákroky loktem. Teď nebrečím, chci tím říct, že to bylo oboustranné. Některé zákroky byly šílené.

Další novinky