Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Nevyrovnali jsme se s agresivitou Slavie

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Sparta prohrála se Slavií 0:3 a ztratila šanci na zisk domácího poháru. Za celý zápas jsme nevystřelili mezi tři tyče a připsali si druhou porážku v řadě. Utkání hodnotil na tiskové konferenci trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

TISKOVKA | Trenér po vyřazení z poháru

Pamatujete, že by někdy Sparta za celý zápas nevystřelila na branku?
Nepamatuju si.
Dá se vysvětlit výkon mužstva a spousta individuálních chyb?
V první řadě je třeba říct, že Slavia byla lepší od první do poslední minuty. My jsme jim svými chybami vše nebezpečné nabídli vlastními chybami. Nemluvím o standardních situacích. My jsme věděli, že je mají silné. Na Součka jsme vystřídali čtyři hráče a stejně vstřelil branku. Co k tomu říct. Zápas jsme nezvládli psychicky, nepodrželi jsme balon a nevyrovnali se s agresivitou Slavie. Byla ve všem lepší.
Máme za sebou dvě porážky před nadstavbou. Nemáte obavu, že se to na mužstvu podepíše?
To ukáže čas. Musíme udělat vše proto, aby to tak nebylo. To, že jsme prohráli na Slavii, se může stát, ale ne takovým způsobem. S Karvinou to byl samozřejmě malér.
Je to návrat do podzimní deprese?
Nechci to zatím vůbec srovnávat. Dnešní porážka samozřejmě byla deprimující, ale srovnávat se to nedá. Přišel stupidní výkon s Karvinou a dneska jsme to korunovali. Prohrát se může, ale ne takhle. S podzimem bych to nesrovnával. Ukáže to další vývoj v tabulce. Musíme posbírat psychické síly a hrát dál.
Štve vás porážka o to víc, že jsme ztratili poslední šanci na trofej?
Samozřejmě. Byl to náš cíl a tímhle jsme si to zavřeli. Bohužel s tím nic neuděláme.
Začátek jara nám vyšel skvěle. Přemýšlel jste, čím to je, že se to nyní takhle otočilo?
Samozřejmě. Ani jeden z těch faktorů nemůže omluvit porážku s Karvinou. Důvody známe, ale nechci je teď vyjmenovávat.
Ukáže nadstavba proti nejlepším soupeřům, jestli jsme se opravdu posunuli oproti podzimu?
Jednoznačně. My se nevrátíme ani k zápasu s Karvinou ani k tomu dnešnímu. Slavia byla lepší a ukáže se, zda jsme schopni se z toho poučit. Pokud budeme hrát jako s Karvinou nebo dneska, tak to stačit nebude.
Jak si vysvětlujete, že nám znovu dal Souček gól po standardce?
Zaměřujeme se na to. Kluci se tomu hodně věnovali. Už jsme na Součka vystřídali čtyři hráče a on nám stejně dá gól. Oni při standardkách používají nesmírnou agresivitu a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat v žádném zápase bez ohledu na to, kterého hráče jsme k němu dali.    

Další novinky