Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Všichni víme, co musíme udělat

Martin Frýdek a Michal Sáček před derby

Sdílet

Na tiskové konferenci před derby byli kromě trenéra Václava Jílka přítomni i zástupci kabiny – Martin Frýdek a Michal Sáček.

ZÁZNAM | Tisková konference před 294. derby

Sparťanští fotbalisté se ke slovu příliš nedostali, většina otázek mířila na trenéra. Pár otázek na hráče ale přece jen padlo, Martina Frýdka se novináři ptali například na to, jak vnímá, že Sparta derby nevyhrála od roku 2016: „Nemyslím si, že série bez vítězství v derby nás teď nějak tíží, v hlavě to nemáme,“ řekl Martin. „Je to ale samozřejmě špatná bilance. V každém derby jsme chtěli vyhrát, ale tři a půl roku se nám to bohužel nepovedlo. Doufám, že teď bychom to konečně mohli zvládnout. Pokusíme se ze všech sil, abychom v neděli vyhráli,“ hecuje spoluhráče Frýdek.
„Zažil jsem, jaké to je vyhrát v derby. Ale abych promlouval k týmu v tomhle směru, to skoro ani není potřeba, všichni víme, jak důležitý zápas to je. A co musíme všichni udělat,“ dodal sparťanský kapitán, který se vrátil po zranění.
Stejně jako trenér, i Martin sledoval úterní zápas Ligy mistrů, v němž se Slavia představila na hřišti Interu Milán: „Určitě mě Slavia nevyděsila. Derby je úplně jiný zápas, než úterní utkání. Ale rozhodně nebudu popírat, že hráli dobře,“ přiznal Slavii kvalitu Frýdek.
Ve stejném duchu mluvil také Michal Sáček: „Slavia mě na Interu nepřekvapila, z pohledu její formy se takový výkon čekat. Každý zápas hraje sebevědomě, po zemi. Čekal jsem, že podají podobný výkon,“ přiznal Sáček.
I on už má za sebou několik derby, ve většina z nich padlo hodně branek. „Asi těžko tipovat, jaký bude průběh zápasu v neděli. Bude to zase velký boj, jako každé derby. Musíme začít od sebe, nekoukat na Slavii a její formu. Když budeme poctivě pracovat, tak máme šanci,“ věří Michal.
„Doufám, že nedostaneme tolik gólů, jako v minulých derby. Nebyli bychom spokojeni, kdybychom dostali dvě nebo tři branky,“ doplnil svého spoluhráče Martin Frýdek.
Ten se vyjádřil i k návratu Nica Stancia na Letnou, tentokrát v sešívaném dresu: „Skoro všichni jsme s Nicem hráli, je to kvalitní hráč, budeme se na něj připravovat. Přejít ze Sparty do Slavie? To se asi nedělá, navíc měl tady ještě taková prohlášení… O to je to specifičtější. Budeme o něm na hřišti vědět. Ale je potřeba, abychom se soustředili spíš na sebe než na něho,“ zakončil vystoupení před novináři Martin Frýdek.

Další novinky