Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Remíza na Baníku je ztráta

David Lischka po zápase v Ostravě

Sdílet

David Lischka nastoupil v základní sestavě SParty v Ostravě a spolu se svými parťáky dokázal udržet čisté konto na půdě souseda z tabulky. Sami jsme ale také gól nedali a David tak po závěrečném hvizdu hodnotil jen remízové utkání.

LISCHKA | Jen bod je málo

Jaké bylo utkání v Ostravě?
Věděli jsme, že jedeme na horkou půdu Ostravy, tady je vždy vůči Spartě nenávist, fanoušci umí vytvořit pro soupeře nepříjemné prostředí. Skončilo to 0:0, myslím si, že ke vstřelení gólu jsme měli blíž.
Je to tedy ztráta?
Beru to tak. Věděli jsme, že kdybychom vyhráli, skončíme po podzimu na třetím místě a ještě uvidíme, jak bude hrát Plzeň. Nemůžu říct, teď po zápase, že remízu beru, tak to není. Každopádně uvidíme až na konci sezony, jak se tenhle bod bude hodit.
Podzim končíme se sérií devíti zápasů bez porážky. Čím to, že druhá polovina podzimu byla pozitivnější?
Jestli se nepletu, tak ta série začal po Plzni, kde jsem zavinil gól. Paradoxně nás to ale nastartovalo, ukázalo to, jak držíme za jeden provaz, stmelilo nás to. Od té doby to šlo jen nahoru a potvrdila to tahle série. Snad ji natáhneme.
Je dobře, že máme za sebou oba zápasy jak s Boleslaví, tak s Jabloncem i Baníkem a se všemi máme pozitivní bilanci?
To je důležité, bilance je v náš prospěch a může to na konci sezony hrát velkou roli. Je dobře, že jsme to zvládli.
Jak ti vyhovuje spolupráce s Georgesem Mandjeckem?
Každý zápas se cítíme líp a líp, ale to platí obecně. Je rozdíl, když spolu hrajete první zápas nebo už třetí, jako teď. Víc o sobě víme a ta nula vzadu na Baníku, kde to není jednoduché, to potvrdila. Bylo tam plno soubojů, na které jsme se chystali dopředu.
Na čem bude potřeba nejvíc zapracovat v rámci zimní přípravy?
Ta příprava bude lepší v tom, že už trenér zná tým, i my jsme spolu už delší dobu pohromadě. Na čem pracovat řeknou trenéři, ale budeme určitě pokračovat v práci, kterou jsme nastavili na podzim a všechno zlepšovat.

Další novinky