Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Směrem dopředu to nebylo podle představ

Václav Jílek a David Lischka po zápase s Malmö

Sdílet

Sparta prohrála i třetí utkání na soustředění ve Španělsku, v generálce jsme podlehli Malmö 0:2. Po utkání ho hodnotili Václav Jílek a David Lischka.

Jílek a Lischka po Malmö

Václav Jílek
Jak hodnotíte generálku na ligu?
Řekl bych, že to byl opět kvalitní soupeř, stejně jako ten norský minule. První poločas z naší strany lepší, byla tam větší kompaktnost, objevovalo se tam víc věcí, které jsme chtěli. Na druhou stranu musím přiznat, že směrem dopředu jsme nebyli nebezpeční, scházela nám kvalita na poslední třetině hřiště. Některé situace se tam objevily, ale buď jsme nebyli včas ve finální části hřiště nebo jsme ztráceli v předfinálním prostoru. Z tohoto pohledu nespokojenost, je tam pořád dost práce.
Základní sestava odpovídá té, se kterou počítáte do prvního jarního kola?
Je to sestava, která se blíží optimu, ale ještě není všechno jasné. Někteří hráči, kteří nastoupili v rámci toho tréninkového utkání po generálce, nás svým výkonem upoutali. Není to tedy tak, že ti, kteří nastoupili v základu, by měli absolutní jistotu.
Vedle sebe na stoperu nastoupili Hancko s Lischkou. Jak se vám spolupráce dvou levonohých stoperů zdála?
Zásadní problém směrem do defenzivy tam nebyl, směrem dopředu máme větší nároky na způsob zakládání. Dávid Hancko nastoupil přes nohu, za mě neudělal žádnou fatální chybu, ale minimálně dvě tři situace bych vzhledem k jeho konstruktivitě očekával, že vyřeší s větším klidem. Několikrát jsme se zbytečně zbavili balónu. Ale dozadu to bylo v pořádku.
David Lischka
Jaké máš v sobě po utkání dojmy?
Všichni víme, že to není ideální, když jsme na soustředění prohráli tři zápasy. Ale pravda leží až v lize a je na nás, abychom ukázali, na čem jsme v pauze pracovali a zvládli první zápas na jaře vítězně.
Odpovídá výsledek průběhu hry?
Kdo se na zápas díval, tak viděl, že to nebylo tak jednoznačné, jak se podle výsledku zdá. Ale hraje se na góly a ty dali soupeři. Můžeme si říkat, že hrajeme dobře, ale rozhodují jen branky. Snad jsme si góly nechali na ligu.
Jak se ti spolupracovalo s Dávidem Hanckem?
Už na tréninku jsme tuhle variantu zkoušeli a za mě v pohodě. Jsme velcí kamarádi, máme k sobě blízko a to nám pomáhá v tom, aby nám to sedlo i na hřišti.

Další novinky